21. 4. 2018, 11:12 | Vir: STA

Donald Trump pod lažnim imenom klical revijo Forbes in jim razlagal o svojem premoženju

Profimedia

Donald Trump je leta 1984 poklical novinarja revije Forbes Jonathana Greenberga in se mu predstavil kot John Barron ter ga prepričal, da je njegov delodajalec Trump vreden veliko več, kot mu je revija pripisala pred letom dni. Greenberg priznava, da je nasedel in Trump se je na Forbesovi lestvici povzpel višje.

Greenberg je za Washington Post napisal, da je med preiskovanjem stare šare v kleti, kjer je imel stare magnetofonske trakove, našel enega z imenom John Barron. Spomnil se je, da je nekje prebral, da je Trump velikokrat klical medije pod lažnim imenom in širil govorice o sebi in drugih. "John Barron je na primer leta 1991 širil lažne govorice, da Trump hodi na zmenke z italijansko manekenko Carlo Bruni," je povedal.

Trumpu je ime Barron kot kaže všeč, saj sta s soprogo Melanio tako krstila njunega sina. Greenberg priznava, da je jezen sam nase, ker je leta 1984 gladko nasedel "Barronu", ki je Trumpovo premoženje napihnil za več sto milijonov dolarjev, čeprav je bil tedaj vrednost njegovega premoženja ocenjena na okrog pet milijonov dolarjev.

Razlog za Trumpovo obnašanje po oceni Greenberga, ki je posnetke objavil, ni le narcisizem, ampak zelo praktičen. Višja uvrstitev na Forbesovi lestvici mu je omogočila, da je lažje prepričal banke v kredite ali poslovne partnerje v financiranje projektov.

"Nismo bili pripravljeni nanj kot na poslovneža in nismo bili pripravljeni nanj kot na politika. Trump je izjemen prevarant. Natanko je vedel, kaj mora povedati, da me prinese naokoli in to je opravil odlično," je za CNN povedal Greenberg.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord