Dva voznika prebežnikov prijeli na območju Novega mesta

27. 8. 2019 | Vir: STA
Deli
Dva voznika prebežnikov prijeli na območju Novega mesta (foto: Nebojša Tejić/STA)
Nebojša Tejić/STA

O prijetju dveh voznikov, ki sta nezakonito prevažala tujce, poročajo tudi z novomeške policijske uprave. V bližini naselja Dobliče so prijeli državljana Italije, ki je imel v kombiniranem vozilu 34 tujcev. Pet tujcev, ki so nezakonito vstopili v državo, pa je bilo v avtomobilu, ki so ga ustavili na Mokricah in ga je vozil slovenski državljan.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so 45-letnega Italijana, ki je v kombiniranem vozilu prevažal 33 državljanov Pakistana in državljana Afganistana, prijeli v ponedeljek popoldne. Vse so pridržali, Italijana pa bodo kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prehajanju državne meje.

Brežiški policisti pa so v nedeljo zvečer na Mokricah ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 50-letni državljan Slovenije. V vozilu je bilo še šest tujcev, za katere se je v postopku izkazalo, da gre za Kurde, državljane Turčije, ki so v državo prišli ilegalno. Voznika so s kazensko ovadbo v ponedeljek privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Novo na Metroplay: Alya o trenutkih, ki so jo izoblikovali, odraščanju in ljubezni do mnogih stvari v življenju