22. 12. 2016, 15:40 | Vir: STA

Filip Flisar zmagal v Innichenu, Tina Maze pa vendarle bo nastopila v Mariboru

profimedia

Slovenija je navdušeno pozdravila še eno zmago simpatičnega brkača, razburjene duhove pod Alpami pa je verjetno pomirila tudi novica dneva, da bo Tina Maze vendarle nastopila na veleslalomu v Mariboru, le da bo nosila dres brez napisov pokroviteljev.

Najprej pa tista najlepša novica ...

Če morda niste uspeli spremljati, vas bomo gotovo razveselili z novico, da je slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar zmagal tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v krosu v Innichenu.

Fotofiniš je potrdil zmago!

Mariborčan je v izločilnih vožnjah ostal nepremagan, v finalu pa je premagal Avstrijca Christopha Wahrstötterja, Francoza Arnauda Bovolentaja in Kanadčana Davida Duncana. Zanj je bila to sedma zmaga v svetovnem pokalu.

Flisar je prvih dveh vožnjah zmagal suvereno, v polfinalu je imel nekaj težav, po stiku z Bovolentajem za trenutek padel na tretje mesto, a se hitro vrnil tja, kamor je na tehnično zahtevni in ledeni progi spadal. Tudi v finalu je vodil od starta do cilja, na koncu se mu je Wahrstötter približal, toda prehitel ga ni. To je fotofiniš le potrdil.

Flisar je postal drugi smučar, ki mu je na prednovoletni turneji uspelo zmagati dvakrat, enak dosežek ima tudi Frederic Chapuis. Francoz tudi vodi v svetovnem pokalu, medtem ko se je Flisar zdaj prebil na drugo mesto.

Tina Maze bo nastopila!

Izvedeli pa smo tudi, da najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze vendarle bo nastopila 7. januarja na veleslalomu za Zlato lisico v Mariboru, znano pa je tudi že to, da bo nastopila brez napisov oziroma oznak sponzorjev.

Gre za dogovor, ki sta ga danes v Ljubljani predstavila pravna zastopnika Smučarske zveze Slovenije Barbara Kürner Čad in Tine Maze Damijan Terpin.