K. Ž. | 29. 3. 2024, 09:53

V parku našli mrtvega znanega filmskega producenta, čez glavo je imel poveznjeno vrečko (kaj se je zgodilo?)

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Policijo je primer zbegal.

Skrivnostna smrt 56-letnega nemškega filmskega producenta Phillipa R. v Rimu bega policiste. Njegovo truplo so našli v zaraščenem parku z vrečko na glavi in cevko v ustih. Nazadnje so ga videli pred dvema mesecema, 29. januarja 2024. Čeprav se takrat ni počutil najboljše, je vseeno odnesel smeti iz hiše ter se nato odpravil na sprehod. Ko je njegova žena prišla domov, ga še vedno ni bilo, poroča nemški Bild.

Philip R. se je izobraževal v Oxfordu v Angliji. V Nemčiji je snemal predvsem komercialne filme, z ženo Saro pa sta živela v središču italijanske prestolnice. Po poročanju časnika Telegraph je nazadnje sodeloval s podjetjem Wildside pri filmu, ki naj bi bil prikazan celo na filmskem festivalu v Cannesu.

Po njegovem izginotju so prijatelji po mestu nalepili plakate z njegovo podobo. Nekatera pričevanja so bila polna upanja, nekateri so namreč trdili, da so ga videli v kiosku in trgovini. V kavarni naj bi spil pet kav, vendar priče niso bile povsem prepričane. Iskanje žal ni obrodilo sadov.

Njegove hlače so našli nekaj tednov prej

Teden dni po izginotju so našli njegove bordo rdeče hlače. Hlače so ležale lepo zložene na ulici, žepi pa so bili obrnjeni navzven.

Policija je bila v veliki zadregi. R. je živel umirjeno življenje, redko je pil, mamil ni jemal, njegov odnos z odraslima otrokoma pa naj bi bil dober. Tudi finančnih težav ni imel. Filmski producent je govoril štiri jezike in bil izjemno priljubljen med svojimi kolegi.

Truplo odkrili pohodniki

Po dveh mesecih pa je prišlo do strašljivega odkritja. Pohodniki so namreč v naravnem rezervatu Insugherata na severozahodu Rima odkrili truplo pogrešanega. Truplo je bilo delno prekrito z grmovjem, na glavi pa je imel vrečko. Zraven vrečke je ležala jeklenka s helijem, njena cevka pa je bila v vrečki.

Profimedia

"To je bil grozen prizor," je lokalnim medijem povedal pohodnik. Po podatkih policije naj bi truplo v parku ležalo najmanj štiri tedne. Obdukcija pa bo zdaj razjasnila, kako je Philip R. umrl in kakšno vlogo so imeli vrečka, helij ter cevka.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord