R. K. | 5. 1. 2023, 12:46

Franc Kangler se po operaciji oglaša iz bolnišnice: "Upanje nikoli ne umre, vztrajajte!"

Facebook/Franc Kangler

Štajerski politik je hkrati izkoristil priložnost in stopil v bran slovenskim zdravnikom in medicinskemu osebju. Zdravstvenega ministra bi poslal kar h kontroverznemu Romanu Vodebu.

O tem, da je nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je na lanskih volitvah za župana izgubil proti Saši Arsenoviču, novo leto preživel v bolnišnici, smo že pisali. Sedaj pa se je štajerski politik ponovno oglasil z bolniške postelje in razkril, da je uspešno prestal operacijo. "Dobro so me 'poflikali'," je med drugim povedal.

"Vesel, da je operacija uspešno za mano," je ob videu, ki ga je objavil na Facebooku, zapisal Franc Kangler. "Nimam pripomb, same pohvale," je dejal in dodal, da ga boli srce, ko gleda, kako nekateri "zlivajo gnojnico" na zdravnike in medicinsko osebje: "Naenkrat so zdravniki in medicinsko osebje krivi, če so ambulante polne."

Zdravstvenega ministra bi poslal k Vodebu

Ob tem je izkoristil priložnost in se zahvalil vsem zdravnikom in medicinskemu osebju, ne glede na to, ali so zaposleni v zasebnem ali v javnem sektorju - oboji po njegovem mnenju enako zdravijo ljudi. Izpostavil je tudi mariborski UKC, kjer je pohvalil zaposlene: "Vljudni, kulturni, pa še dobro ste me 'zaflikali'."

Nato je zdravstvenemu ministru Danijelu Bešiču Loredanu, ki po njegovem mnenju ni ubral pravega načina, priporočil obisk kontroverznega psihoanalitika Romana Vodeba. "Pa potem naj javno nastopa in išče krivce."

Ob tem je uporabnikom Facebooka zaželel vse dobro in zaključil: "Upanje nikoli ne umre, vztrajajte!" 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec