29. 10. 2018, 11:00 | Vir: STA

Freiburg: Zaradi posilstva študentke napovedane demonstracije in kontrademonstracije!

profimedia

V univerzitetnem mestu Freiburg na jugozahodu Nemčije so zaradi množičnega posilstva 18-letnice, ki naj bi ga izvedla skupina sirskih državljanov, za nocoj sklicali demonstracije. Skrajno desna Alternativa za Nemčijo (AfD) poziva tamkajšnje prebivalce, naj pridejo na ulice in izrazijo ogorčenje, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Medtem pa nasprotniki demonstracij pozivajo ljudi, naj na ulicah protestirajo proti poskusom, da bi kriminalna dejanja posameznikov izrabljali za širjenje protimigrantskega razpoloženja.

18-letno študentko naj bi skupina moških posilila v noči na 14. oktober. Policija preiskuje sedem sirskih državljanov, starih med 19 in 29 let, ter 25-letnega Nemca, vendar pa ocenjuje, da bi bilo v dejanje lahko vključenih še več moških.

Študentka trdi, da je bila v klubu s prijateljico, moški, ki ga ni poznala, pa naj bi ji kupil pijačo. Okrog polnoči je s tem moškim zapustila klub, vendar naj bi ji v pijačo nekaj podtaknil, zato se omamljena ni mogla braniti.

Kot je dejala, jo je eden od osumljencem posilil v bližnjem grmovju, nato so mu sledili drugi moški.

Oblasti trdijo, da so jim osumljenci, med katerimi je večina nastanjena v begunskih centrih v mestu, znani zaradi drugih kriminalnih dejanj.

Množične demonstracije proti tujcem so v Nemčiji potekale septembra v mestu Chemnitz, in sicer potem, ko so konec avgusta zabodli 35-letnega Nemca. Dejanja so osumili tri prosilce za azil iz Sirije in Iraka.

Demonstracije so spremljali nasilje desničarskih skrajnežev in napadi na tujce. Prišlo je tudi do napada na judovsko restavracijo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord