R. K. | 28. 11. 2022, 11:00

Ganljivi prizori iz Ukrajine: deklica za preživetje vtičnico uporabljala kar na bencinski črpalki

Profimedia/Twitter/Biedniakov/fotomontaža

Na nesrečno situacijo, v kateri se je znašla dekličina družina, je opozoril znani ukrajinski igralec. Fotografija, ki jo je delil na Instagramu, je zaokrožila po spletu.

Številni tragični prizori še vedno vsak dan prihajajo iz Ukrajine, kjer po začetku ruske invazije na to državo že več kot pol leta divja vojna. Tokrat je po Instagramu zaokrožila ganljiva fotografija, ki jo je objavil ukrajinski igralec in televizijski voditelj Andrij Bednjakov.

Na njem je videti majhno deklico z inhalatorjem, katere družina je bila po Kijevu prisiljena iskati električno vtičnico.

"To je Kijev. November 2022. To je bencinska črpalka," je ob fotografiji zapisal Bednjakov in dejal, da Rusija v Ukrajini še naprej napada kritično infrastrukturo, zaradi česar ljudje nimajo elektrike in tople vode

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrii Biedniakov (@biedniakov)

Na slabe razmere opozarjajo številne spletne objave

Dekličina družina je bila zaradi izpada električne energije delujočo vtičnico prisiljena poiskati na eni od bencinskih črpalk. Elektriko so namreč potrebovali za inhalator, ki ga deklica potrebuje za preživetje, je poročal Kyiv Post.

Vojna v Ukrajini divja že 278 dni, zaradi napadov na kritično infrastrukturo pa se v ukrajinski prestolnici v zadnjem obdobju nadaljujejo številne težave z osnovno oskrbo prebivalcev. Na velike težave, s katerimi se zaradi invazije vsakodnevno soočajo Ukrajinci, opozarjajo številne spletne objave

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol