Ginekolog toži pacientko za milijonov dolarjev, ker ga je na socialnih omrežjih ocenila negativno

31. 5. 2018
Deli
Ginekolog toži pacientko za milijonov dolarjev, ker ga je na socialnih omrežjih ocenila negativno (foto: Profimedia)
Profimedia

Spletni portal Yelp se morda zdi dobra ideja za deljenje kritik restavracij in hotelov, a v bistvu tam ljudje ocenjujejo vse. Tudi svoje ginekologe. In včasih ocene niso pozitive.

Michelle Levine je avgusta lani v New Yorku obiskala svojega ginekologa, doktorja Joona Songa. Naročena je bila na letni pregled, ki naj bi bil brezplačen. "Teden kasneje je moja zavarovalnica prejela račun za 1.304,32 dolarjev s specifikacijo pregleda novega pacienta in ultrazvoka, jaz pa sem dobila račun za 427 dolarjev, ker toliko stroška ni bilo kritega preko zavarovalnice," je za medije povedala Michelle.

Ko je Michelle klicala ordinacijo, da se pritoži, so se na drugi strani odzvali agresivno in trdili, da se je oglasila zaradi medeničnih bolečin, kar je bil razlog, da so uporabili ultrazvok in niso opravili ročnega pregleda. Michelle pa pravi, da jim nikoli ni potožila o kakšnih medeničnih bolečinah. 

Zato se je Michelle odločila objaviti negativno oceno na različnih socialnih omrežjih - na Facebooku, ZocDocu, Health Grades in Yelpu. "Zelo slabe in pokvarjene poslovne prakse," je med drugim zapisala v kritiki in ordinacijo ocenila z eno zvezdico. "Sumim, da doktor opravlja nepotrebne postopke in potem zavarovalnici zaračunava vrtoglave vsote. Vse kar sem doživela ob enem in edinem obisku mi je povzročilo čustvene stiske in paniko, zdaj pa še želijo, da izkašljam 500 dolarjev za storitve, ki jih sploh nisem potrebovala."

Dva tedna kasneje je dr. Joon tožil Michelle Levine za okrogel milijon dolarjev. Tožba vključuje obrekovanje, kaznivo dejanje zoper čast in dobro ime, čustvene stiske in njegove pravne stroške. Michelle Levine je do danes zapravila že več kot 20.000 dolarjev v boju proti tej tožbi, medtem odstranila vse negativne kritike, nedavno tega pa je na portalu Yelp objavila, kaj se trenutno dogaja s to situacijo.

Read Shell L.'s review of Joon Song, MD on Yelp

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord