1. 2. 2018, 22:06 | Vir: STA

Goran Dragić bo kot prvi Slovenec (in to zasluženo) zaigral na tekmi vseh zvezd lige NBA!

profimedia

Slovenskemu košarkarju Goranu Dragiću je pripadla posebna čast.

Kapetan zlate slovenske reprezentance, ki je lani v Istanbulu osvojila naslov evropskih prvakov, je dobil povabilo za igranje na tradicionalnem košarkarskem spektaklu onstran Atlantika, tekmi vseh zvezd severnoameriške košarkarske lige NBA.

Dragićevo moštvo Miami Heat je za ljubitelje košarke tostran velike luže sila razveseljujočo novico objavilo na svojem Twitter profilu: "Uradno je. Komisar Adam Silver je @Goran_Dragic imenoval v ekipo NBA All-Star. Dragić je osmi igralec Miami Heat v zgodovini, ki si je prislužil povabilo za nastop na tekmi NBA All-Star."

S tem bo postal prvi slovenskih igralec, ki bo zaigral na tekmi vseh zvezd v ligi NBA. Kapetana ekip na ekshibicijski tekmi, ki bo 18. februarja, sta LeBron James (Cleveland) in Stephen Curry (Golden State), ki sta v glasovanju navijačev za začetni peterki na tekmi zvezd zbrala največ podpore.

Slovenski košarkarski zvezdnik v ligi NBA ni bil med dvajseterico z največ glasovi. Prav tako ga kljub dobrimi nastopi za trenutno četrto moštvo vzhodne konference niso imenovali trenerji v drugem krogu izbora.

Enaintridesetletni Dragić, ki bo prvič zaigral na tekmi All-Star, je tako vstopil kot rezerva. Nadomestil bo poškodovanega košarkarja Clevelanda Kevina Lova, ki si je pred dnevi poškodoval roko. Najkoristnejši igralec minulega evropskega prvenstva v košarki bo nastopil v ekipi LeBrona Jamesa.

Ekipo LeBron sestavljajo še Kevin Durant (Golden State Warriors), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Kyrie Irving (Boston Celtics), Bradley Beal (Washington Wizards), LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Victor Oladipo (Indiana Pacers), Kristaps Porzingis (New York Knicks), Paul George (Oklahoma City Thunder) in Andre Drummond (Detroit Pistons).

V ekipi Stephen pa so James Harden (Houston Rockets), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Damian Lillard (Portland Trailblazers), Jimmy Butler (Minnesota Timberwolves), Draymond Green (Golden State Warriors), Kyle Lowry (Toronto Raptors), Klay Thompson (Golden State Warriors), Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves), Al Horford (Boston Celtics).

Tekma zvezd bo v Staples Centru, košarkarskem hramu Lakers in Clippers, v Los Angelesu. V isti dvorani za Los Angeles Kings v severnoameriški hokejski ligi NHL igra tudi Slovenec Anže Kopitar, ki je prejšnji konec tedna prav tako zaigral na tekmi severnoameriških hokejskih zvezd.

All-Star vikend bo potekal med 17. in 19. februarjem. Tekma vseh zvezd bo na sporedu v ponedeljek, 19. februarja, ob 2. uri zjutraj, po slovenskem času.

Dragić, ki je kot prvega Slovenca doletela čast, da nastopi na glavnem dogodku All-Star vikenda, v tej sezoni v povprečju dosega 17 točk in 4,8 asistenc, z ekipo Miamija pa zaseda četrto mesto v vzhodni konferenci. 191 centimetrov visoki košarkar je bil v 13. tednu te sezone izbran za najboljšega igralca vzhodne konference.

Ljubljančan je bil na naboru leta 2008 izbran kot 45. s strani ekipe San Antonio Spurs. Poleg moštva Miami Heat, katerega član je od leta 2015, je Dragić onkraj Atlantika nosil dres ekip Phoenix Suns in Houston Rockets. Leta 2014 je bil v ligi NBA izbran za košarkarja, ki je najbolj napredoval.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord