Gran Canaria: Zaradi požara evakuirali več tisoč ljudi

Gran Canaria: Zaradi požara evakuirali več tisoč ljudi (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
19. 8. 2019

aradi požara na španskem otoku Gran Canaria, ki se je razširil na 1500 hektarjev, so morali evakuirati približno 5000 ljudi, so po poročanju tujih tiskovnih agencij v nedeljo sporočile oblasti.

Požar, ki je v soboto izbruhnil v mestu Valleseco in vasi Tejeda, se je razširil na gorato območje Cruz de Tejeda, ki je zaradi čudovitih razgledov priljubljeno med turisti. Zajel je 1500 hektarjev veliko območje.

Visoke temperature in nizka vlažnost zraka otežujejo vzpostavitev nadzora nad požarom, ki je "zelo agresiven", je povedal predsednik Kanarskih otokov Angel Victor Torres. Z ognjem se spopada več kot 600 gasilcev, pri čemer si pomagajo z dvema letaloma in devetimi helikopterji za gašenje.

"Želimo, da se to konča brez žrtev," je potrebo po evakuaciji okoli 40 urbanih središč pojasnil Torres. Odredili so evakuacijo okoli 5000 ljudi, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

V Španiji so veliki gozdni požari zaradi suhega vremena pogosti. Požar, ki je na Gran Canarii pustošil v začetku preteklega tedna in je prav tako zajel 1500 hektarjev veliko območje, je zdaj pod nadzorom.

Priporočamo