Grozljivka na Pagu: Oče je svoje štiri otroke vrgel iz prvega nadstropja hiše

Grozljivka na Pagu: Oče je svoje štiri otroke vrgel iz prvega nadstropja hiše (foto: Profimedia) Profimedia
28. 2. 2019

Hrvaški mediji poročajo o grozljivem dogodku na otoku Pag, saj je 54-letni moški svoje štiri otroke vrgel iz prvega nadstropja družinske hiše. Gre za otroke, stare 3, 5, 7 in 8 let.

Otroci so na tla padli z višine šestih metrov. Sicer gre za družino, ki je iz notranjosti Hrvaške, že več let pa živi na Pagu v podnajemniškem stanovanju.

Dve starejši punčki, 7- in 8-letnica, sta težje ranjeni. Še posebej hudo je s 7-letnico, ki ima številne poškodbe prsnega koša in glave ter še zmeraj ni stabilna, zato so odredili njen prevoz v bolnišnico v Zagreb. Huje je ranjena tudi 8-letnica, a je stabilna, medtem ko sta dva mlajša otroka bila lažje ranjena, so povedali pristojni na tiskovni konferenci v bolnišnici v Zadru, kamor so prepeljali otroke.

V trenutku dogodka je v hiši bila tudi 43-letna mama otrok, ki je v spremstvu socialnih delavcev prispela v bolnišnico. Zdravniki so sporočili, da ji bodo omogočili, da ostane z otroki. Oče je sicer delal kot nočni čuvaj v kampu Šimuni, mama pa je skrbela za otroke. Sicer ima mama iz prvega zakona še eno 17-letno hčerko, ki pa so ji jo odvzeli in živi na Reki.

Hrvaška ministrica za demografijo, družino, mlade in socialno politiko Nada Murganić je pred današnjo sejo hrvaške vlade že potrdila, da je šlo za nasilje v družini, v kateri so bili neurejeni odnosi.

Kot je dejala, se je družina pred časom preselila v Pag z območja, ki je pod nadzorom socialne službe v Virovitici. Doslej niso imeli podatkov o agresivnosti očeta. Napovedala je, da bodo opravili nujni inšpekcijski nadzor, a da je najbolj pomembno zdravje otrok.

Policija je sporočila, da preiskujejo vse okoliščine dogodka in da bodo sprejeli vse ukrepe za zaščito otrok.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri