Harvey Weinstein se je izrekel o obtožnici: Ne čuti se krivega

5. 6. 2018
Deli
Harvey Weinstein se je izrekel o obtožnici: Ne čuti se krivega (foto: Profimedia)
Profimedia

Nekdanji hollywoodski producent Harvey Weinstein (66) je na sodišču v New Yorku izjavil, da se ne čuti krivega po treh točkah obtožnice - gre za obtožbi za posilstvo in za eno prvostopenjsko kaznivo dejanje spolnega nadlegovanja, poroča CNN.

Obtožbe za spolne zlorabe so ga stale tudi zakona - z modno oblikovalko Georgino Chapman, ki ga je lani pustila, sta se že ločila. Kot je dejal njegov odvetnik, se bo Weinsein po plačilu 1 milijona dolarjev varščine branil s prostosti.

Spomnimo: Weinstein se je oblastem predal 25. maja, po tem, ko so ugledni ameriški mediji objavili niz člankov, v katerih ga je več žensk obtožilo za razne oblike spolnega nadlegovanja. Po tem, ko ga je nekdanja ameriška igralka Lucia Evans obtožila k siljenju na oralni seks, se je v javnosti začelo ugibati, da se bo producent predal newyorškim pristojnim oblastem.

Weinstein in njegov odvetnik takrat še nista hotela komentirati primera, zdaj pa se je izvedelo, da naj bi prav ta primer - skupaj z obtožbo igralke Marie Paz de la Huerta, ki trdi, da jo je Weinstein dvakrat posilil - med najmočnejšimi argumenti tožilstva. 

Weinstein se mora na sodišču spet zglasiti 20. septembra, ko bo na vrsti zaslišanje, je še dejal njegov odvetnik.

Novo na Metroplay: Alya o trenutkih, ki so jo izoblikovali, odraščanju in ljubezni do mnogih stvari v življenju