Hrvaška: Šok za mamo - njena dojenčka v bolnišnici v ponečedenih oblačilih in z vneto kožo!

28. 1. 2019
Deli
Hrvaška: Šok za mamo - njena dojenčka v bolnišnici v ponečedenih oblačilih in z vneto kožo! (foto: Profimedia)
Profimedia

Po družbenih omrežjih na Hrvaškem so se kot blisk razširile vzemirjujoče fotografije dveh dojenčkov v slabem stanju. Izvedelo se je, da gre za dvojčka, sicer pacienta zagrebške bolnišnice dr. Fran Mihaljević.

Na fotografijah, ki jih je bilo mogoče videti na Facebooku, objavili pa so jih tudi hrvaški mediji, sta dojenčka, petmesečna dvojčka, ki imata nogice privezane za posteljo.  Mama ju je pustila v bolnišnici, saj je eden zbolel za gripo, drugi pa za rota virusom.

Mamica je povedala, da jo je zgrozil prizor, ki ga je zagledala, ko je v nedeljo prišla k otrokoma. Za portal 24 sata je dejala: "Jaz sem Ana, mama dvojčkov, ki se trenutno nahajata v bolnišnici in zaradi katerih se je začela ta zgodba na Facebooku. Ko sem v nedeljo prišla v bolnišnico, sem naletela na situacijo, kakršno ste videli na slikah. To ni negovana ritka ... Rekli so mi, da ju ne morejo preoblačiti vsakih pet minut, ampak tukaj ne gre za obdobje petih minut ..." Sicer po poročanju istega vira ima mamica še starejšo hčerko, ki trpi za epilepsijo in cerebralno paralizo, zato ne more nenehno biti z dvojčkoma v bolnišnici. 

Na ta dogodek se je odzvalo tudi hrvaško Ministrstvo za zdravje, ki bo, po poročanju portala 24 sata, opravilo izredni inšpekcijski nadzor v bolnišnici.

Novo na Metroplay: "Gledalci so razlagali, kako naj pustim moža" | N1 podkast s Suzano Lovec