22. 8. 2018, 14:14 | Vir: STA

Hrvaški policisti blizu Jelšan hudo pretepli moškega zaradi parkiranja

Hina/STA

V kliničnem centru na Reki je na zdravljenju huje poškodovani 35-letnik, ki so ga v soboto vpričo soproge in štiriletnega otroka pretepli hrvaški policisti. Policisti in moški naj bi se v kraju Klana blizu mejnega prehoda Jelšane na meji s Slovenijo sprli zaradi parkiranja.

Pretepeni moški leži na nevrokirurškem oddelku reške bolnišnice. Ima zlomljen nos in ne čuti spodnjega dela telesa, danes poroča reški časnik Novi list na svoji spletni strani.

Po pisanju časnika je bil sin pretepenega moškega po napadu policistov v šoku in je jokal več ur. Družina dogodka ni želela komentirati, so pa povedali, da so že navezali stik z odvetniki.

Na primorsko-goranski policijski upravi so potrdili, da so policisti uporabili silo, ker je 35-letnik "kalil javni red in mir ter se dejavno fizično zoperstavil policistom". Kot so dodali, so sprožili postopek ugotavljanja upravičenosti uporabe policijskih prisilnih sredstev.

Reški časnik se sklicuje na izjave prič ter piše, da je moški v Klano z družino prišel na koncert glasbene skupine Crvena jabuka ob občinskem prazniku, potem ko so bili na pohodu na tamkajšnji gori Obruč. Do spopada s policijo je domnevno prišlo, ker je moški vozilo parkiral pri gasilskem domu v Klani, kar ni ustrezalo policistom.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel