1. 1. 2017, 10:01 | Vir: STA

Istanbul: Neznanec vdrl v nočni klub in začel streljati po ljudeh!

V strelskem napadu na novoletnem praznovanju v elitnem nočnem klubu Reina v središču Istanbula je bilo danes, 1. januarja, dobro uro po polnoči po lokalnem času ubitih najmanj 39 ljudi, med njimi najmanj 16 tujcev, ranjenih pa 69 ljudi.

Po prvih podatkih med žrtvami ni slovenskih državljanov, še poroča STA.

Napadalec vdrl v klub in streljal po ljudeh!

Župan mesta Vasip Sahin je napad označil za terorističnega. Povedal je, da je napadalec okoli 1.15 vdrl v klub in streljal po ljudeh, potem ko je na vhodu v klub ubil policista in civilista. Streljanje se je končalo, ko so v klub vdrle posebne policijske enote, a je storilec pobegnil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Turški pravosodni minister Bekir Bozdag je na Twitterju današnji napad označil za "zloben in izdajalski napad na Turčijo, njeno svobodo in enotnost ter na vse Turke". Zagotovil je, da bodo nadaljevali boj proti terorizmu.

Nekateri mediji so poročali, da je bil napadalec oblečen v božička, kasneje pa, da v črno, saj je kasneje prišel na dan posnetek nadzorne kamere na vhodu v klub, v katerem je videti moškega v črnem, ki strelja na ljudi, nato pa izgine v njegovo notranjost, je poročala agencija DHA.

Turčija pogosta tarča terorističnih napadov

Istanbul, pa tudi Turčija, so bili v zadnjem letu večkrat tarča terorističnih napadov, odgovornost za katere so prevzeli kurdski skrajneži ali džihadistična Islamska država. Nazadnje je bilo pred tremi tedni v Istanbulu v napadu dveh samomorilskih napadalcev pred nogometnim stadionom v isti četrti Besiktas ubitih 40 ljudi. Pred manj kot dvema tednoma pa je na odprtju razstave policist v civilu ubil ruskega veleposlanika v Ankari zaradi ruskega ravnanja v Siriji.

Ob novoletnih praznovanjih je bila sicer varnost v mestu že tako okrepljena. Po poročanju medijev je za varnost skrbelo 17.000 policistov. Kot dodaja dpa, pa so bili policisti vidno okrepljeni drugod, na glavnem trgu Taksim in aveniji Istiklal Caddesi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord