7. 12. 2020, 09:33 | Vir: STA

Iz blejskega jezera odstranili avtomobil, ki je s parkirišča prazen zdrsnil v vodo (foto)

Policija Kranj

Blejski policisti so v nedeljo nekaj po 18. uri obravnavali zdrs praznega osebnega vozila s parkirišča v Blejsko jezero. Jezero so v hitri intervenciji pregledali blejski gasilci in potapljači. Vozilo so odstranili iz jezera. Proti vozniku pa poteka prekrškovni postopek zaradi neustrezne zapustitve vozila.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje je v nedeljo ob 18.17 na Bledu osebno vozilo zapeljalo s parkirišča v jezero in potonilo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bled in potapljači Podvodne reševalne službe Bled so se potopili do vozila in ugotovili, da v njem ni nikogar. Cesta Bled-Bohinj je bila med intervencijo zaprta.

Okoliščine kažejo, da je osebni avtomobil sam krenil s parkirišča v Mlinem na Bledu in zapeljal v vodo. Pri tem ni bil nihče poškodovan, nastala pa je materialna škoda na vozilu, ki so ga iz jezera že odstranili, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Proti vozniku vodijo prekrškovni postopek zaradi neustrezne zapustitve vozila.

To ni prvi takšen primer zdrsa vozila v Blejsko jezero. Prav tako v Mlinem se je prazno vozilo s parkirišča v jezero preko ceste, pločnika in obale odpeljalo tudi lani poleti. Ob tem je prevozilo odraslo osebo in jo poškodovalo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord