Novice Promocijsko sporočilo

Kako izbrati najboljšega ponudnika ALU ograj?

20. 9. 2024
Deli
Kako izbrati najboljšega ponudnika ALU ograj? (foto: promocijska fotografija)
promocijska fotografija

Postavitev ali menjava ograje skupaj z drugimi bodisi večjimi bodisi manjšimi gradbenimi posegi, ki naš dom in njegovo okolico predrugačijo ter osvežijo, zahteva temeljit premislek. In ta še zdaleč ne bi smel biti omejen le na izbiro vrste ograje – dandanes so najbolj razširjene aluminijaste ograje, medtem ko je sicer možno izbirati še med lesenimi, železnimi, kamnitimi, steklenimi in plastičnimi ograjami – ter modela in barve ograje, temveč bi se morali osredotočati na ponudnika.

Gre namreč za dolgoročno investicijo, kar pomeni, da med primarne cilje postavitve ali menjave ograje sodi zagotavljanje varnosti našega doma in vseh njegovih stanovalcev v obdobju naslednjih nekaj desetletij, pri čemer so manj bistvene, čeprav izredno pomembne, funkcionalnost, enostavnost vzdrževanja ter estetska dovršenost.

Ko torej svoje potrebe in želje toliko uskladimo, da opredelimo vrsto ograje, je potrebna raziskava trga, ki nas nazadnje pripelje do zanesljivega, preverjenega, zaupanja vrednega izvajalca, ob pomoči katerega bo postavitev ograje izvedena na najvišji ravni. Poleg tega med odlike vrhunskih ponudnikov običajno štejejo oseben pristop, svetovanje na domu, spoštovanje dogovorjenih rokov, servisna služba, izobraževanje uporabnikov in pomoč pri vzdrževanju izbranega izdelka.

Najboljše ograje so alu ograje

Aluminij, nemalokrat označen za material sedanjosti in prihodnosti, se v zadnjem stoletju pogosto uporablja v gradbeništvu. Pravzaprav je kar 20 % svetovne proizvodnje aluminija usmerjene v to panogo, povezujemo pa ga predvsem z ograjami, s strehami, tramovi, stenskimi oblogami in z drugimi elementi, kar ne preseneča, saj se je sčasoma pokazal kot idealen konstrukcijski material.

Kako izbrati najboljšega ponudnika ALU ograj?
promocijska fotografija

V primerjavi z drugimi surovinami ima vrsto prednosti, vse pa zlahka pripišemo tudi danes nadvse razširjenim ograjam, izdelanim prav iz aluminija.

· Vzdržljivost. Aluminijaste ograje so odporne proti različnim vremenskim razmeram in koroziji, zato celo po preteku več let ohranijo prvoten videz. Barva se z njih ne lušči, četudi obnovitveni nanosi tako barve kot laka ali drugih zaščitnih sredstev niso potrebni. Stroški vzdrževanja so tako ničelni; vse, kar moramo storiti, pa je le obrisati aluminijasto ograjo enkrat ali dvakrat letno z mokro krpo, po potrebi z blagim čistilnim sredstvom, da odstranimo prah in drugo umazanijo.

· Trajnost. Čeprav je aluminij precej lahek, velja za močen material, primeren neprestani izpostavljenosti tako rekoč vsem vremenskim razmeram. Zmožen se je spopasti z vetrom, njegova narava pa preprečuje trohnenje in gnitje in bledenje, ki jih sicer povezujemo s preostalimi materiali ograj. Aluminijasta ograja je zato ograja, ki traja najmanj eno generacijo, po preteku njene življenjske dobe pa jo je mogoče reciklirati, s čimer se zmanjša število odpadkov, medtem ko je onesnaževanje okolja tako rekoč ničelno.

· Oblikovna dovršenost. Ker je aluminij precej lahko oblikovati, ponuja neomejeno oblikovalsko svobodo, kar je pripeljalo do pojava najrazličnejših stilov (in barvnih kombinacij) aluminijastih ograj vertikalne in horizontalne postavitve lamel. Na ta način je ograjo mogoče uskladiti s samo stavbo, posledično pa prav vse ograje – dvoriščna ograja, balkonska ograja, stopniščna ograja – prevzamejo vlogo odločilnega arhitekturnega dodatka.

V Sloveniji med najvidnejše ponudnike aluminijastih ograj sodi podjetje Elšnik d. o. o., zastopnik avstrijskih alu ograj Guardi, na slovenskem trgu prisoten že 17 let. Danes družinsko podjetje zaposluje 15 sodelavcev, predvsem na področju montaže in prodaje, za vse njih pa zakonca Elšnik, Lilijana in Matjaž, pravita, da so postali del družine, zato je zanje treba poskrbeti kot za vsakogar, ki ga imaš za svojega. Ob skrbi za okolje, ki jo odražata skozi delo z recikliranju primernem aluminiju, je tako njuna pozornost usmerjena v zagotavljanje stimulacije zaposlenih za vse uspešno izvedene projekte, kar vodstvo podjetja uvršča med najprijaznejše slovenske gospodarske subjekte.

Kako izbrati najboljšega ponudnika ALU ograj?
promocijska fotografija

Izbira ponudnika ograj je zahteven proces

Večje investicije, kakršna je tudi postavitev ali menjava ograje, najbrž za vsakoga pomenijo tveganje, zaradi česar je toliko pomembneje izbrati ponudnika, ki bo delo opravil kakovostno in v skladu z našimi pričakovanji. Pri tem se v procesu pridobivanja informacij večina loti primerjave ponudb različnih podjetij, v povezavi s čimer pa se je nemogoče izogniti vprašanju, ali nemara ne bomo izbranega ponudnika preplačali oziroma ali bo ta resnično upravičil morda nekoliko višjo ceno.

Raziskava slovenskih potrošnikov namreč kaže, da večina strank izbere ponudnika, ki je, kar zadeva cenovno dostopnost, nekje na sredini, natančneje je 57 % preostalih prejetih ponudb cenejših od izbrane, 43 % pa dražjih od te.

Glede na to, da alu ograje že v osnovi sodijo v nekoliko višji cenovni razred od ograj, izdelanih iz drugih materialov, končna cena ni povsem zanemarljiva, a tudi najpomembnejša ne. Za ključne parametre pri izbiri ponudnika veljajo osebne preference v obliki potreb in želja, kakovost izvedbe, dokazana z mnenji ali s priporočili preteklih strank, dosedanje izkušnje in reference izvajalca ter cena oziroma finančne zmožnosti naročnika.

Neodvisno od slednjega rezultati ankete izpostavljajo, da je večina strank pripravljena plačati več, če je prepričana o odličnosti, ki jo med drugim dokazujejo število let poslovanja, prek katerega sta vidni zanesljivost in konsistentnost delovanja, finančna stabilnost, odražena z odsotnostjo blokade bančnih računov, ter prejeti certifikati, licence in druga dokazila o strokovnosti, profesionalnosti ter usposobljenosti za delo, ki ga zaposleni opravlja.

Na temelju opravljene raziskave, ki kot predmet obravnave navaja način izbiranja ponudnikov izdelkov in storitev slovenskih potrošnikov, je tako možno zaključiti, da pri izbiri upoštevamo:

1. Ocene in mnenja preteklih strank ter priporočila družine in prijateljev, saj kar 88 % potrošnikov v procesu iskanja ponudnika najprej preveri ocene ter mnenja preteklih strank. Te so dostopne najsi bo na spletni strani najsi bo v iskalniku ali na kateri od drugih zanesljivih, preverljivih platform, medtem ko priporočila pridejo s strani družinskih članov, prijateljev, znancev ali sodelavcev.
2. Certifikate, licence, reference in priznanja, ki dokazujejo strokovnost, odličnost ter usposobljenost za delovanje na izbranem področju, kar vodi do trikrat boljšega poslovanja v primerjavi s tistimi ponudniki, katerih znanje ni potrjeno z uradnim dokazilom.
3. Komunikacijo, pri čemer najbolj cenimo tako pisno kot govorno neposrednost, jasnost in odzivnost, vse našteto pa verjetnost za najem poveča za 67 %.
4. Ponudbo, natančneje obseg storitev ali izdelkov in upravičenost cene zanje, ker je 65 % iskalcev posamezne storitve ali izdelka pomembno, da je ponudba razumljiva ter argumentirana.
5. Ceno, ki ni odločilna, saj 78 % slovenskih potrošnikov kakovost postavlja pred ceno, je pa ta vendar pomembna, toliko bolj, če so naša finančna sredstva omejena.

Prenos vsega našteta na podjetje Elšnik d. o. o., predstavnika aluminijastih ograj Guardi, potrjuje, da gre za izjemno zanesljivega ponudnika ograj. Ocene dosedanjih strank, ki jih je že več kakor 10.000, ima javno objavljene na spletni strani in v iskalniku Google, obilo projektov pa izvede po priporočilu znancev, ki so se za postavitev ali menjavo aluminijaste ograje že odločili. Svojo strokovnost dokazuje z zastopništvom avstrijske znamke ograj Guardi, znane po vsej Evropi, s strani katere sta lastnika leta 2018 prejela naziv najboljšega Guardi GmbH tujega partnerja, Lilijana Elšnik pa je bila ob tem leta 2019 razglašena za eno od treh najboljših slovenskih podjetnic po izboru Gospodarske zbornice Slovenija.