Kakšno vreme nas čaka na zadnji avgustovski vikend?

29. 8. 2019 | Vir: STA
Deli
Kakšno vreme nas čaka na zadnji avgustovski vikend? (foto: profimedia)
profimedia

Ponoči bo spremenljivo do pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bodo občasno krajevne padavine in posamezne nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo na Primorskem večinoma sončno, tudi drugod se bo čez dan delno zjasnilo. Popoldne bodo v hribovitem svetu nastale posamezne plohe in nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto in nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V popoldanskem času bodo tu in tam nastale posamezne plohe in nevihte. Burja na Primorskem bo v soboto do večera ponehala.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom je ciklonsko območje, nad zahodno in južno Evropo pa je območje visokega zračnega tlaka. Oslabljena vremenska fronta se prek srednje Evrope pomika proti vzhodu.

Napoved za sosednje pokrajine: Ob Jadranu bo delno jasno, drugod spremenljivo oblačno z nekaj plohami in nevihtami. Ob severnem Jadranu bo jutri zapihala šibka burja.

Novo na Metroplay: Alya o trenutkih, ki so jo izoblikovali, odraščanju in ljubezni do mnogih stvari v življenju