Kakšno vreme se nam obeta? Pretežno oblačno s krajevnimi padavinami

29. 7. 2019 | Vir: STA
Deli
Kakšno vreme se nam obeta? Pretežno oblačno s krajevnimi padavinami (foto: profimedia)
profimedia

Danes bo na zahodu spremenljivo, drugod pretežno oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine, popoldne lahko tudi posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 29 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo sončno, popoldne bodo predvsem v hribovitem svetu nastale posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, najvišje dnevne od 26 do 31 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo bo večinoma sončno, popoldne bodo v notranjosti Slovenije krajevne nevihte. V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, tudi nevihtami.

Vremenska slika: Nad vzhodnim Balkanom je ciklonsko območje, na Alpami pa nastaja plitev anticiklon. S severovzhodnimi vetrovi k nam priteka vlažen in razmeroma hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo ob Jadranu delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in večinoma suho, drugod bo pretežno oblačno, predvsem v krajih vzhodno od nas bo občasno še deževalo. V torek bo večinoma sončno, popoldne bodo v Alpah nastajale plohe in nevihte.

Biovreme: Danes bodo občutljivi ljudje še imeli manjše vremensko pogojene težave.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ