Kakšno vreme se nam obeta zadnji počitniški teden?

26. 8. 2019 | Vir: STA
Deli
Kakšno vreme se nam obeta zadnji počitniški teden? (foto: Profimedia)
Profimedia

Danes bo v notranjosti spremenljivo oblačno, predvsem popoldne in zvečer se bodo pojavljale plohe in nevihte. Na Primorskem bo več sonca, pihala bo šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo oblačnost trgala. Zlasti popoldne bo nekaj ploh in neviht. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 24 do 29, na Goriškem do 31 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo in četrtek kaže na več sončnega vremena. Popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht.

Vremenska slika: Nad severnim in zahodnim Sredozemljem ter Alpami je višinsko jedro hladnega zraka. Z vetrovi vzhodnih smeri k nam doteka vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Nekaj več jasnine bo ob Jadranu, kjer bo pihala šibka burja. V torek bo ob šibki burji na Jadranu delno jasno. Drugod se bo oblačnost čez dan trgala. Popoldne bo nekaj ploh in neviht.

Biovreme: Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, ki bodo pogostejše v drugi polovici dneva. Okrepljeni bodo lahko tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočena je večja previdnost.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ