Kamenko Kesar, direktor, bloger in pisatelj - Žena ima vedno prav

Ekipa TV-serije Majhne laži, kjer blesti Meryl Streep. (foto: Foto: Oa) Foto: Oa
Vir: Story
21. 7. 2019

Kamenko Kesar (mimogrede, ime je dobil po srbskem napovedovalcu vremena, v katerega je bila zaljubljena njegova mama; foter ni imel pravice komentirati) je direktor marketinške agencije Adrema. V svoji drugi knjigi Žena ima vedno prav tako večinoma piše o ženi Alenki in o njunem zakonu.

Story: Vaša žena ima torej vedno prav?

Story: Oba imata za sabo ločitev. Je v drugo kaj lažje?

Story: Všeč mi je, ker iz nje veje zelo spoštljiv odnos do žensk …

Story: Menda poletja raje preživljate na Rakitni kot pa na eksotičnih krajih.

Story: Kaj boste pa vi poleti brali?

Story: Boste ostali zvesti svojim nedeljskih bralcem?

Ko pa se bo nabralo dovolj materiala, bo nastala še tretja knjiga. Sicer pa že zdaj točno vem, o čem bom pisal. Rdeča nit bodo zagotovo razlike med spoloma.

Story: Moški ste torej drugačni, pravite?

Irena Vovk In Lidija Petek Malus, Fotografije: Osebni Arhiv, Profimedia

Infoboxes

Naj knjiga tega poletja Znani priporočajo:

Ljudmila Novak, političarka: Trenutno berem knjigo moževega prijatelja iz mladosti Braneta Knehtla Sporočilo prijateljem. V njej avtor govori o svoji življenjski poti in spoznanjih o vrednosti življenja, ko si na preizkušnji zaradi bolezni.

Jure Godler, televizijski voditelj: Najboljša knjiga letošnjega poletja pa je zame v vsakem primeru Predsednikova norost Jureta Godlerja. Ko jo berem, kar ne morem verjeti, da sem jo napisal sam. Priporočam vsakemu pismenemu človeku!

Tine Deu, blogerka: Roman Eleganca ježa francoske pisateljice Muriel Barbery mi je za rojstni dan podaril francoski prijatelj. Kar nekaj časa je sameval na nočni omarici – ko sem ga poleti končno vzela v roke, pa je zgodba vame butnila z vso silo. Spominjam se tudi časa, ki sem ga v senci pod figo preživela s Paulom Austerjem. Ideja, da poletje posvetiš enemu samemu avtorju, se mi zdi kar zanimiva. Auster brez težav zdrži takšen pritisk. Priporočam.

Jan Kovačič, osebni trener: Ravno ste me ujeli pri branju knjige Kako deluje človeško telo. Sicer mi je še ni uspelo prebrati do konca, lahko pa rečem, da jo priporočam vsakomur. Knjiga na enostaven in zanimiv način razloži delovanje našega telesa in nam lahko služi kot nekakšna navodila.

Ema Kozin, boksarka: Sem ravno nekje na sredini knjige Renesansa Oliverja Bowdena, ki je prva v zbirki knjig, napisanih po seriji videoigrah Assassin’s Creed in moram reči, da me je kar potegnila. Med treningi in učenjem pa raje sežem po kakšni križanki in sudokuju, zraven pa mora biti obvezno glasba, recimo Seven Days in May.


Judith Krantz

Umrla avtorica kultne knjige Mistralova hči

Judith Krantz (22. junij 1928) je bila slavna ameriška pisateljica, ki je sprva pisala za različne trendovske revije, nato pa je zaslovela s svojimi romani. Pri 50 letih je izdala svoj prvi roman Scruples (1977), ki je hitro postal uspešnica. Temu so sledili romani Princesa Daisy, Manhattan bo moj, Dokler se ne snideva spet, Mistralova hči, Lesket, Scruples 2, Lovers, Spring Collection in The Jewels of Tessa Kent, Sex and Shoping ... Njena dela so bila za njen čas (in še danes) nadvse žgečkljiva in predvsem za bralke odlično branje na počitnicah oziroma v prostem času. Njene knjige so prevedene v 52 jezikov in prodane v več kot 85 milijonih izvodov. Njen mož, Steve Krantz, je njene romane predelal v televizijske miniserije. Poročena sta bila 53 let, vse do njegove smrti leta 2007. Slavna pisateljica je umrla 22. junija v Los Angelesu.


Meryl Streep – hollywoodska kraljica

Praznuje 70. rojstni dan

Meryl Streep, trikratna dobitnica oskarja, je 22. junija dopolnila 70 let. Slavno ameriško igralko lahko spremljamo v seriji Majhne laži na programu HBO, in sicer v drugi sezoni. Gre še za eno vlogo, ki jo je Meryl odigrala fantastično, in že namigujejo, da je kandidatka za nagrado emmy. Soigralke v omenjeni seriji, Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Lauro Dern in Zoë Kravitz, so ji za rojstni dan pripravile slavje, in izbrale Merylin najljubše filme - Kramer proti Kramerju, Moja Afrika, Sofijina izbira, Prilagajanje, Silkwood, razglednice iz pekla, Julie&Julia, Lovec na jelene … Meryl je v filmskem svetu zelo cenjena in spoštovana.

Tukaj je nekaj njenih citatov, ki so brezčasni:

Živim čim bolj normalno življenje. Ne moreš se razvaditi, če si sam likaš svoje obleke.

Sprejmite, da se starate. Življenje je dragoceno, in ko izgubimo svoje najbližje, se zavemo, da je vsak dan darilo.

Všeč mi je, kdo sem. Drugim morda nisem všeč, toda sama sem s seboj zadovoljna. Zdaj sem bolj neobremenjena. Ne želim se postarati, tako da se s tem obremenjujem.

Nova Story že v prodaji

Story