Klinika Svjetlost prejela prestižni status Johnson & Johnson

Klinika Svjetlost prejela prestižni status Johnson & Johnson (foto: PROMO) PROMO
14. 7. 2021 | Promocijsko sporočilo

Klinika Svjetlost, ki jo uspešno vodi prof. dr. sc. Nikica Gabrić, je dosegla nov mejnik. Svetovno farmacevtsko podjetje Johnson & Johnson oz. njihovo hčerinsko podjetje Johnson & Johnson Vision je Kliniki podelilo prestižni status – Center za izobraževanje na področju oftalmologije.

Poseben poudarek je na refraktivni kirurgiji, premium intraokularni leči in najsodobnejših napravah v svetovni oftalmologiji.

To je nadaljevanje dolgoletnega sodelovanja Klinike Svjetlost z vodilnimi podjetji v razvoju novih inovativnih postopkov in izdelkov v oftalmologiji, hkrati pa potrdilo odličnosti za Kliniko in celotno ekipo na čelu s prof. dr. sc. Nikico Gabrićem.

Klinika Svjetlost, ki je bila že večkrat prepoznana kot svetovno vodilno podjetje v oftamologiji, je z Johnson & Johnson Vision sodelovala pri razvoju in testiranju novih in inovativnih izdelkov, kot so: Symfony intraokularna leča, Catalys laser za operacijo sive mrene in Synergy najnovejša generacija intraokularnih leč. Za slednjo je Svjetlost tudi prejela prestižni certifikat št. 1 centra odličnosti v EMEA (Evropa, Srednji Vzhod, Africa). V Svjetlosti, ki je v času pandemije v živo predstavila 9 kirurških posegov iz Zagreba za več kot 2000 oftalmologov po vsem svetu, je bila tudi svetovna premiera Synergy Toric II leče.

Z dodelitvijo statusa se bodo lahko od danes dalje evropski in svetovni oftalmologi podali na izobraževanje v Zagreb, in to z namenom pridobivanja znanj in veščin pri uporabi novih tehnologij.

Zdravniki iz Klinike, ki so aktivni udeleženci evropskih in svetovnih kongresov, bodo imeli v prihodnjih mesecih predavanja na Kongresu za refraktivno kirurgijo in kirurgijo katarakte, ki bo potekal v ameriškem Las Vegasu. Rezultate Synergy leč bodo predstavili kolegom iz ZDA. Na Ameriško-evropskem kongresu očesnih kirurgov bodo predstavljeni najnovejši rezultati razvoja inovativnega laserja nemškega podjetja Schwind. Na Evropskem kongresu za kirurgijo katarakte in refraktivno kirurgijo bodo imeli gostujoča predavanja kar trije zdravniki iz Svjetlosti.

Klinika Svjetlost iz Zagreba, ki jo je ustanovil dr. Nikica Gabrić pred več kot 23 leti, ima daleč največ zabeleženih končanih posegov v tem delu Evrope. Imajo najmodernejši diagnostični center, vrhunske operacijske dvorane, osem različnih oddelkov, vrhunsko opremljene konferenčne dvorane za prenos operacij iz drugih klinik v tujini, katerih delo temelji na različnih področjih oftalmologije. Do danes so opravili več kot 135.000 posegov na očeh. Danes je v sistemu Svjetlost zaposlenih več kot 70 oftalmologov in 150 članov medicinske ekipe, ki dnevno skrbijo za več kot 500 pacientov na kar 6 lokacijah: v Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Banja Luki, Budvi in Skopju.