J. B. | 24. 3. 2023, 09:32

Ko se bungee jumping sprevrže v nočno moro: turist skočil v globino, strgala se je vrv in ... (VIDEO)

Fotografija je simbolična.

Profimedia

"Kaj gre lahko sploh narobe?" si je verjetno mislil, preden se je pognal v globino. A je šlo nekaj zelo, zelo narobe ...

So takšni, ki se bojijo lastne sence, a obstajajo tudi ljudje, ki bi bili za zvrhano mero adrenalina pripravljeni storiti vse. Med adrenalinskimi odvisneži je že vrsto let priljubljen tako imenovani bungee jumping oziroma skok v globino s precejšnje višine. Ljudje se v globino ponavadi mečejo z visokih mostov oziroma žerjavov, gre za zadevo, ki je relativno priljubljena tudi v Sloveniji.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Bungee jumping velja za precej varno obliko zabave, toda sem in tja se zgodi tudi kaj nepredvidljivega. In potem ... tragedija? V večini primerov. Toda iz Tajske prihaja zgodba, ki je imela katastrofalen zaplet, a kljub temu srečen konec.

Zaprl oči, potem pa ...

Na svetovnem spletu se je pojavil posnetek 39-letnega turista iz Kitajske, ki se je med obiskom Tajske odločil, da si bo dal duška tudi s skokom v globino. Toda za Mikea je bila to izkušnja, ki je ne bo pozabil nikdar. Tik preden bi ga morala vrv zaustaviti in preprečiti padec v vodo, se je slednja ... strgala! Možakar je imel kljub vsemu srečo: preživel je.

"Bilo je zelo visoko, zato sem ob odskoku zaprl oči. Želel sem jih odpreti šele, ko bi me vrv potegnila nazaj. A ko sem odprl oči, sem ugotovil, da se je vrv pretrgala in da me obdaja voda," je Mike povedal za CNN. Pri padcu v vodo si je poškodoval levo stran telesa, svoje stanje je slikovito opisal z besedami, da je bil videti, "kot bi me kdo močno pretepel".

Brez pravice do odškodnine

V zabaviščnem parku v Pattayi, kjer se je nesreča zgodila, so se Kitajcu opravičili in obljubili, da mu bodo povrnili stroške zdravljenja. Da bi ob tem lahko prišel do kakršnekoli odškodnine, ni pričakovati. Pred skokom je namreč podpisal izjavo o odgovornosti, s katero se je strinjal, da v primeru kakršnihkoli zapletov ne more zahtevati odškodnine.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec