Koper: Švicarko zaradi neprimernega obnašanja in ravnanja s psi kaznovali z globo

2. 8. 2018
Deli
Koper: Švicarko zaradi neprimernega obnašanja in ravnanja s psi kaznovali z globo (foto: profimedia)
profimedia

Švicarka si je v sredo v Luciji pridelala 1905 evrov glob na račun nedostojnega obnašanja do policistov in tega, da je dva psa pustila zaprta v avtomobilu. Policijo so sredi popoldneva na pomoč poklicali zaposleni lokala, ki so jih mimoidoči in gostje opozorili na pse, zaklenjene v avtomobilu.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Koper, je 46-letna državljanka Švice enega psa vzela s sabo v lokal, dva pa pustila v vozilu. Ko so jo gostje začeli opozarjati na preveliko vročino za pse v vozilu, jih je zmerjala in jim grozila. Po prihodu policistov, ki so psa pomagali spraviti iz razgretega vozila, je ženska žalila tudi policiste in ni upoštevala njihovih ukazov. Zato so policisti zanjo uporabili prisilna sredstva.

Psi so bili po ugotovitvah policistov v vozilu približno 30 minut. Na vozilu so bile delno spuščene šipe, psi pa niso bili poškodovani.

Švicarko so policisti oglobili zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru, izvedli so tudi hitri postopek po zakonu o zaščiti živali ter o dogajanju obvestili veterinarsko inšpekcijo. Skupaj so jo policisti oglobili za 1.905 evrov.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec