6. 2. 2017, 08:00 | Vir: STA

Kremelj zaradi žaljenja Putina zahteva opravičilo televizije Fox!

profimedia

Kremelj zahteva opravičilo od ameriške televizije Fox, ker je novinar Bill O'Reilly v nedeljo v intervjuju z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom užalil ruskega predsednika Vladimirja Putina. O'Reilly je v intervjuju opozoril na umore nasprotnikov režima v Rusiji in označil Putina za morilca.

"Takšne besede Foxovega novinarja razumemo kot nesprejemljive in žaljive," je danes dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov, kot poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dodal je, da pričakujejo opravičilo "tako uglednega televizijskega podjetja".

O'Reilly je v intervjuju opozoril na domnevne povezave med Putinom ter izvensodnimi usmrtitvami novinarjev in disidentov, Trumpu pa je dejal: "On je morilec, Putin je morilec".

Trump je na to odvrnil, da imajo tudi ZDA veliko morilcev. "Kaj misliš, da je naša država tako nedolžna?" je vprašal Trump.

Peskov se je potem odzval le na trditve O'Reillyja, ne pa tudi na na Trumpove besede.

Trump je Reillyju v intervjuju še potrdil, da Putina spoštuje, ni pa znal razložiti natančno zakaj. "Spoštujem veliko ljudi, to pa še ne pomeni, da se bom z njim dobro razumel," je dejal Trump in omenil, da Rusija pomaga ZDA v boju proti Islamski državi (IS).

Trumpovi odgovori so v nedeljo razburil tako republikance kot demokrate. Podpredsednik ZDA Mike Pence ga je potem skušal braniti, da ni rekel, kar je rekel. Odločno je zanikal, da bi Trump postavljal moralni enačaj med obe državi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord