Kuharski maestro Anthony Bourdain naredil samomor

Kuharski maestro Anthony Bourdain naredil samomor (foto: Profimedia) Profimedia
8. 6. 2018

Najznamenitejši svetovni ustvarjalec gastronomskih potopisov, vrhunski kuharski chef in dolgoletni obraz CNN-a Anthony Bourdain je naredil samomor.

Novico o njegovi smrti so potrdili pri CNN-u in ob tem zapisali: "Z veliko žalostjo potrjujemo smrt našega prijatelja in sodelavca."

CNN je še sporočil, da ga je davi v hotelski sobi v Strasbourgu neodzivnega našel njegov dober prijatelj, znan francoski kuhar Eric Ripert. Bourdain je v Franciji snemal novo epizodo serije Parts Unknown (Neznani deli), v kateri je raziskoval kulinariko in druge kulturne značilnosti mest, regij in držav po svetu.

"Njegova ljubezen do novih pusolovščin, sklepanja novih prijateljstev, dobre hrane in pijače ter do odličnih zgodb iz celega sveta ga je oblikovala v edinstvenega pisatelja," so še poudarili in dodali, da ga bodo močno pogrešali.

Anthony Bourdain se je rodil 25. junija 1956 v New Yorku, leta 1978 je diplomiral na Ameriškem kulinaričnem inštitutu v New Yorku. Leta 2000 je izdal uspešnico Kuhinja: Strogo zaupno – prigode iz kulinaričnega podzemlja, sledila je televizijska serija Kuharjeva turneja (A Cook's Tour). Leta 2005 se je začela nova serija Anthony Bourdain: Brez rezervacije, ki je bila nagrajena z emmyjem. Od 1998 je bil glavni kuhar v restavraciji Brasserie Les Halles na Manhattnu v New Yorku. Odprl je še pet drugih restavracij na različnih koncih ZDA.

Anthony

Priporočamo