27. 2. 2017, 08:06 | Vir: STA

Letošnjo podelitev oskarjev pokvarila huda napaka ob razglasitvi najboljšega filma

profimedia

Letošnja svečana podelitev filmskih nagrad oskar je na koncu poskrbela za nerodno zmešnjavo, ko sta igralca Faye Dunaway in Warren Beatty za najboljši film najprej razglasila Deželo La La, nakar se je izkazalo, da je zmagovalec v resnici film Moonlight. Zmešnjavo še skušajo pojasniti.

Beatty je dejal, da je dobil v roke napačno ovojnico, kjer je pisalo "Emma Stone - Dežela La La" in se je skušal znajti ter je film, za katerega je ista igralka pred tem osvojila oskarja za najboljšo žensko vlogo, razglasil za najboljšega.

Napako je prvi opazil producent filma Dežela La La Jordan Horowitz, ki je prisegel, da se ne šali, ko pravi, da njegov film ni najboljši, ampak je to Moonlight.

Voditelj podelitve komik Jimmy Kimmell je Beattyja okregal, kaj je naredil, ta pa je dejal, da je bil v njegovi ovojnici listek z imenom Emme Stone.

Film Dežela La La je ob 14 nominacijah na koncu osvojil šest oskarjev. Poleg Stonove ga je dobil tudi režiser Damien Chazelle, film pa je pobral še oskarje za izvirno pesem, glasbo, scenografijo in fotografijo.

Moonlight, ki pripoveduje zgodbo temnopoltega homoseksualnega fanta med odraščanjem v Miamiju, je prvega oskarja osvojil z Mahershalom Alijem za stransko moško vlogo. Pobral je še oskarja za priredbo scenarija, na koncu pa potem presenetljivo še oskarja za najboljši film.

Oskarja za glavno moško vlogo je osvojil favorit Casey Affleck, njegov film Manchester by the Sea pa je dobil še oskarja za izvirni scenarij. Dva oskarja je odnesel tudi film režiserja Mela Gibsona Greben rešenih, in sicer za mešanje tona in montažo filma.

Viola Davis je filmu Fences, v katerem je zaigrala ob Denzelu Washingtonu, dobila oskarja za stransko žensko vlogo, Washington pa je izgubil proti Afflecku, s katerim sta bila največja favorita za osvojitev oskarja za glavno moško vlogo.

Nekaj odzivov s Twitterja!

Omenjena zmešnjava med dežurnimi čivkači seveda najbolj odmeva. Največ šal se ta hip nanaša na par Dunaway & Beatty, ki sta zmedo 'povzročila' ...

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ