Ljubezen med slovenskimi odbojkarji: Spoznajte te prisrčne pare

24. 10. 2021
Deli
Gregor in Janja Ropret (foto: Foto: Oa)
Foto: Oa

Spoznajte športne pare, ki jih je združila ljubezen

Gregor in Janja Ropret

"Grega je mojo pozornost vsekakor najprej pritegnil s 'posebnimi' plesnimi gibi," se v smehu spominja Janja. "Še danes jih uporablja na zabavah." Janja in Gregor sta sicer skupaj že 11 let, letos pa sta praznovala četrto obletnico poroke. Aktivno družinico dopolnjujeta dva krasna otroka – triletna Ema in šestmesečni Adam. "Naše življenje je vedno pestro in predvsem nekoliko drugačno od običajnih družin. Veliko se selimo, ker je to del življenja s profesionalnim športnikom," pove Janja. "Nič nam ne manjka. No, mogoče hiška, kuščar in kuža, ampak vse to še pride," z nasmehom razkrije načrte Janja, ki te dni pakira za skorajšnjo selitev družine v francoski Cambrai.

Alen in Milena Pajenk

par

35-letni Alen Pajenk, ki je klic v slovensko reprezentanco prejel leta 2008, je le leto dni pozneje spoznal Mileno, takrat še ne vedoč, da bo postala njegova velika ljubezen. "Spoznal naju je skupni prijatelj Aljoša Urnaut leta 2009 v Beogradu," je povedala Milena, ki pa še doda, da se nista kar takoj zapletla v romantično zvezo. "Par sva dejansko postala štiri leta pozneje, točno na Alenov rojstni dan – 23. aprila 2013," se z nasmehom spominja Milena.

Klemen in Sara Čebulj

par

Danes so Klemen, Sara in njun sin Louis prav luštna odbojkarska družina, ne vedo pa vsi, da je Klemna in Saro pravzaprav združilo njuno skupno navdušenje nad kužki – bolj specifično, nad bostonskimi terierji. Danes tako njuno družino dopolnjujejo kar štirje 'bostončki' in mačka pasme sfinga. Sara in Louis seveda ves čas podpirata Klemna na njegovi uspešni športni poti in sta zvesta navijača – ne zamudita nobene tekme, in če je le mogoče, si jo vsakič ogledata v živo.

Žiga Štern in Nika Janša

par

Žiga in njegov brat Tonček sta oba člana slovenske odbojkarske reprezentance, v njuno športno pot pa je na zanimiv način vpletena tudi Žigova izbranka Nika Janša. "Z Žigom sva se v bistvu spoznala že v osnovni šoli, saj sem bila sošolka njegovega brata Tončka, moja sestra pa je bila pozneje v srednji šoli Žigova sošolka," se spominja Nika. Usodni preplet poznanstev je vodil do iskrive ljubezni – a ne kar takoj. "12 let sta se potem z Žigom srečavala na šolskih piknikih in plesih, prava iskrica pa je potem preskočila pred šestimi leti,” "pove Nika.

Tonček Štern in Helena Bera

par

Tonček in Helena se sicer poznata že iz otroških let, njuna skupna romantična pot pa se je začela tlakovati pred osmimi leti. "Za nas je zdaj vsako leto posebno, predvsem pa popestreno z nenehnimi selitvami in novimi klubi," pove Helena, ki se obenem pošali, da so letos v družino dobili novega malega odbojkarja. Rodil se jima je namreč sinček Tonček (ime se v družini prenaša iz generacije v generacijo), pridružil pa se je starejši sestri Juliji, zagreti navijačici na vseh očetovih tekmah.

Jan Kozamernik in Urška Sajovic

par

25-letni Jan je svojo ljubljeno Urško spoznal tam, kjer se počuti najbolje – v svetu odbojke. "Spoznala sva se, ko sva še oba igrala odbojko," pove Urška, ki pa te dni misli usmerja predvsem v bližajočo se poroko. Jan in Urška bosta pred oltar stopila prihodnje leto. Letos sta sicer preživela v Milanu, ko boste tole brali, pa bosta že preseljena na Poljsko.

Alen Šket in Zala Gracej

par

Da so skupni interesi pomemben gradnik uspešnih zvez, pričata tudi Alen in Zala, ki ju je prav tako zbližala njuna skupna ljubezen do odbojke. V letošnji sezoni bo Alen igral na domačem prvenstvu, tako da je mladi parček ravno sredi selitve v Ljubljano, kjer bosta bivala vse do konca sezone. Da pa življenje v domači prestolnici res nikoli ne bo dolgočasno, bo poskrbel tudi njun novi spremljevalec Roi. "Ravno prejšnji mesec se nama je pridružil psiček Roi in že vidim, da bo v najino življenje prinesel izdatno mero nagajivosti," z nasmehom pove Zala.

Jani Kovačič in Karin Janežič

par

Jani in Karin sta na skupno ljubezensko pot stopila pred 11 leti na maturantskem izletu. "Združuje naju ljubezen do odbojke. Tudi sama sem jo več let trenirala, zato ga zdaj še toliko bolj z veseljem spremljam in glasno navijam," pove Karin. Dve leti njuno družinsko gnezdece dopolnjuje še sin Naj, ki pa je prav na svoj 2. rojstni dan dobil najlepše darilo – sestrico Lio. "Lansko sezono smo bili zaradi korone in moje nosečnosti veliko ločeni, zato se še toliko bolj veselimo nove sezone, ko bomo končno spet zaživeli skupaj," še pove Karin in se ob našem vprašanju o poroku le zasmeji: "Še ni na vidiku."

Napisal: Darjo Hrib // Fotografije: Osebni Arhiv

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol