Uredništvo | 25. 1. 2024, 11:29

Grozljivka: dijak ljubljanske šole napovedal strelski pohod, policija že obveščena

Profimedia

Imel naj bi načrt, datum napada in tudi orožje.

Po poročanju MMC RTV SLO so bili policisti ta teden obveščeni o sumu groženj v eni izmed izobraževalnih ustanov na območju Ljubljane: dijak na eni izmed ljubljanskih srednjih šol naj bi sošolcem povedal, da je pripravil načrt, datum in orožje za streljanje na šoli.

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so bili res obveščeni. "Na obvestilo smo se nemudoma odzvali in v sodelovanju s šolo in roditelji izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja, ki jih bomo izvajali, dokler bo to potrebno," so povedali.

Zavarovali so dokaze in nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja, drugih informacij pa ta hip še ne morejo podati. Dodali so, da se odzovejo na vsak tovrstni primer in nemudoma izvedejo vse prve nujne ukrepe za ugotovitev izvora in resnosti groženj, ob tem preverijo vse okoliščine in ukrepajo v skladu s pristojnostmi.

Morda vas zanima tudi:

24ur poroča, da so obstoj groženj potrdili tudi na vpleteni šoli in mladoletni osebi izdali sklep o prepovedi prisotnosti pri pouku do konca vodenja vzgojnega postopka.

Policija poziva vse, ki imajo kakršne koli informacije o kakršnem koli pojavu nasilja ali groženj ali drugih kaznivih ravnanjih, da jih o tem takoj obvestijo. Poziv o prijavi suma kaznivih ravnanj v šolskem okolju velja tako za delavce šole, starše in roditelje, učence kot tudi vse preostale, ki imajo o tem kakršne koli informacije.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol