R. K. | 18. 4. 2024, 10:22

Objavljamo fotografije z lokacij, kjer je ponoči v Ljubljani gorelo: posnetki s pogorišč so pretresljivi (FOTO in VIDEO)

bralec/bralka/fotomontaža

Poleg še nedograjenega kopališča Ilirija je močno poškodovana vsaj še ena stavba v prestolnici.

V požarih, ki so bili ponoči najverjetneje podtaknjeni v ljubljanski Spodnji Šiški, je očitno nastala tudi večja gmotna škoda, je razvidno s fotografij in posnetkov, ki so nam jih poslali bralci. Kot smo poročali, so bili v centru za obveščanje med 2.30 in 3. uro zjutraj obveščeni o več požarih, večinoma je zagorelo v komunalnih in drugih zabojnikih, škoda pa je med drugim nastala tudi na novo zgrajenem ljubljanskem kopališču Ilirija.

Močno poškodovan vhod v eno izmed stavb, kjer je zagorelo.

Močno poškodovan vhod v eno izmed stavb, kjer je zagorelo.

Bralec

Močno poškodovana še najmanj ena stavba

Z ene od fotografij je razvidno, da večja gmotna škoda ni nastala le na steklenem pročelju kopališča Ilirija, ampak je bila poškodovana še najmanj ena stavba. Na posnetku je videti skoraj uničen vhod v eno izmed stavb, pred katero je zagorel smetnjak. Ogenj se je namreč iz zabojnika očitno razširil na sosednji objekt in na njem povzročil večjo škodo. Močno poškodovani so tako steklena vrata v stavbo, nadstrešek kot tudi fasada.

V požaru na Gubčevi ulici pri stranskem vhodu v vrtec je bil popolnoma uničen komunalni zabojnik.

V požaru na Gubčevi ulici pri stranskem vhodu v vrtec je bil popolnoma uničen komunalni zabojnik.

Bralec

Z druge fotografije, ki smo jo prejeli v uredništvo, je razvidno, da je smetnjak zagorel tudi pred stranskim vhodom v vrtec na Gubčevi ulici in je na fotografiji videti popolnoma uničen. Na srečo je bil zabojnik toliko odmaknjen od sosednjega objekta, da se ogenj ni mogel razširiti na stavbo. Na posnetku je videti tudi gasilsko vozilo in nekatere prebivalce, ki so opazovali dogajanje.

Pogorišče na Ruski ulici.

Pogorišče na Ruski ulici.

bralka

Ponekod se ogenj na srečo ni razširil

Na fotografijah, ki smo jih prejeli, je videti še, da je zagorelo tudi na Ruski ulici v bližini pivovarne Union. Tudi tam je ogenj zajel komunalne zabojnike, ki so bili na srečo dovolj odmaknjeni od bližnje stavbe, da se ogenj ni razširil. Na pogorišču je ostal le kup zoglenelih komunalnih odpadkov.

Podobno se je zgodilo tudi na Malgajevi ulici, kjer so spet zagoreli komunalni zabojniki, ki so bili od bližnje stavbe dovolj oddaljeni, da se ogenj ni razširil. Rezultat je še enkrat kup zoglenelih komunalnih odpadkov, ki je ostal na pogorišču.

Pogorišče na Malgajevi ulici.

Pogorišče na Malgajevi ulici.

bralka

Sredi noči zaslišala močan pok

Pretresljivo nočno dogajanje v prestolnici je prebudilo našo bralko, ki nam je zaupala, da je nenadoma zaslišala močan pok. Ko je pogledala skozi okno, je bilo tudi na Lepodvorski ulici "vse v ognju", je povedala. "Pri nas je dobesedno počilo okoli 2.30 zjutraj," je bila zgrožena. Dogajanje je posnela, na enem od dveh posnetkov, ki nam ju je poslala, pa je videti ognjene zublje, ki so zajeli zabojnike pred stavbo, in gasilce, ki so ravnokar prispeli na kraj dogodka.

Zaradi večjega števila požarov v relativno kratkem časovnem razmiku je mogoče upravičeno sklepati, da bi lahko bil na delu požigalec. Čeprav uradnih podatkov o vzrokih požarov in nastali gmotni škodi še ni, je mogoče iz videnega sklepati, da ta ne bo majhna. Na delu so policisti in forenziki, ki poskušajo ugotoviti natančen vzrok, zakaj je zagorelo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol