10. 7. 2017, 09:48 | Vir: STA

Londonsko tržnico zajel požar

profimedia

Manj kot mesec dni po katastrofalnem požaru v londonski stolpnici je davi v britanski prestolnici izbruhnil nov požar. Tokrat je ogenj zajel priljubljeno pokrito tržnico v okrožju Camden. Požar je že pod nadzorom, o žrtvah pa ne poročajo.

Ogenj, ki je zajel tri nadstropja in streho tržnice, se je po poročanju tujih tiskovnih agencij razširil zelo hitro. Obstajala je bojazen, da bo zajel tudi sosednje stavbe, kjer se nahaja več restavracij, poroča britanska mreža BBC.

A je 70 gasilcem požar uspelo spraviti pod nadzor, še vedno pa ostajajo na prizorišču. Kot so sporočili z londonske policije, zaenkrat ne kaže, da bi bil kdo poškodovan, kljub temu pa reševalci ostajajo v pripravljenosti. Tudi vzrok požara zaenkrat ni znan.

Camdensko tržnico, ki je priljubljena med turisti, je v preteklosti že dvakrat zajel večji požar. Najhujši je izbruhnil leta 2008, ko je popolnoma zgorelo 90 stojnic in šest trgovin, nekaj ljudi pa je bilo poškodovanih.

Tržnica je zagorela manj kot mesec dni po katastrofalnem požaru v londonski stolpnici, ki je zahteval najmanj 79 smrtnih žrtev. Požar se je tedaj iz spodnjih nadstropij hitro razširil vse do vrhnjega 24. nadstropja. Izkazalo se je, da fasadne plošče in izolacija stolpnice niso prestale varnostnih testov, vlada pa je bila ob tem deležna številnih kritik, da ni ustrezno ukrepala.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord