26. 5. 2017, 12:00 | Vir: STA

Mark Zuckerberg je harvardskim diplomantom govoril o smislu in univerzalnem temeljnem dohodku!

profimedia

Izvršilni direktor podjetja Facebook Mark Zuckerberg se je trinajst let po tistem, ko je opustil študij, vrnil na svojo domačo univerzo Harvard, kjer je v četrtek prejel naziv častnega doktorja prava ter na slovesnosti ob podelitvi diplom nagovoril mlade.

"Tukaj sem, da vam povem, da ni dovolj le najti smisel," je dejal ustanovitelj Facebooka. "Naš cilj je, da ustvarimo svet, kjer imajo vsi občutek za smisel," je dodal.

V nagovoru je opozoril tako imenovano generacijo milenijcev, da se bodo morali spopasti z neenakostjo, razočaranjem in izgubo služb zaradi avtomatizacije. "Na vrsti je naša generacija, da zgradi velike stvari," je dejal.

"Dajmo narediti velike stvari, ne le ustvariti napredka, ampak smisel," je Zuckerberg pozval milenijce tudi k raziskovanju novih sistemov in modelov, kot je na primer univerzalni temeljni dohodek, ki lahko ljudem omogočijo primerno udobje, da raziskujejo nove ideje. Ali, če ga citiramo bolj natančno: "Seveda drži, da omogočanje svobode za sledenje poslanstvu ni zastonj. Ljudje, kot sem jaz, bomo plačali za to, in mnogim izmed vas bo tako omogočeno, da boste naredili velike stvari. In prav je tako."

Zuckerberg je zapustil Harvard leta 2004, da se je posvetil Facebooku, ki je nato postal eno od največjih tehnoloških podjetij in družbenih omrežij s skoraj dvema milijardama članov po svetu.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel