Uredništvo | 23. 1. 2024, 12:34

Drama v Novem mestu: 61-letnik razbijal v zdravstveni ustanovi, nato pa med prevozom v psihiatrično bolnišnico umrl

Srdjan Zivulovic/Bobo

Kaj točno se je zgodilo, da je moški izgubil življenje, bodo v nadaljevanju natančno preiskali policisti.

Novomeški policisti so bili ponoči obveščeni, da se v eni izmed zdravstvenih ustanov na območju Novega mesta nasilno vede 61-letni državljan Moldavije, ki se je pri razbijanju inventarja lažje poškodoval. Na kraju so posredovali policisti in proti moškemu uporabili prisilina sredstva, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Ljubjana

Profimedia

Ogrožal varnost zdravstvenega osebja in policista

Ko so moškega prijeli, so ga predali zdravstvenemu osebju. To je v nadaljevanju zanj odredilo zdravljenje v Psihiatrični kliniki Ljubljana, za zagotovitev varnosti med prevozom na relaciji iz Novega meta proti Ljubljani pa so za asistenco zaprosili policijo. 

Moški je nato med prevozom iz reševalnega vozila odtrgal nevaren predmet in z njim ogrožal varnost zdravstvenega osebja in policista, ki je nudil asistenco. Zaradi tega je voznik reševalno vozilo ustavil na območju Grosuplja, na kraj pa so v pomoč prišli še drugi policisti. 

Bobo

Nasilnež v nadaljevanju izgubil življenje

Ko so izvedli postopek, je moški nenadoma izgubil zavest in je kljub takojšnjemu oživljanju na kraju umrl.

Vzrok smrti še ni znan in je po navedbah policistov predmet nadaljnje temeljite preiskave, kjer bodo preverjali vse okoliščine celotnega dogodka in tudi morebitno povezavo smrti z uporabo prisilnih sredstev. Ogleda kraja se je poleg okrožnega državnega tožilca in preiskovalnega sodnika udeležil tudi policist Specializiranega državnega tožilstva, so še sporočili s PU Ljubljana.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord