23. 6. 2018, 08:26 | Vir: STA

Na avtocestah zastoji, na mejnih prehodih pa čakalne dobe!

STA

Prvi počitniški vikend je prinesel povečan promet. Zastoji nastajajo na ljubljanski obvoznici, na primorski avtocesti pred predorom Karavanke in na koncu podravske avtoceste, poroča prometnoinformacijski center. Na štajerski avtocesti je zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas v predoru Trojane proti Mariboru. Na mejnih prehodih je že čakalna doba.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Petrina, Rogatec, Dobovec in Gruškovje. Za izstop morajo osebna vozila na mejnem prehodu Dobovec čakati uro in pol, na prehodu Petrina pa pol ure. Pol ure morajo čakati osebna vozila za vstop v Slovenijo na prehodu Starod. Po uro pa tako za vstop kot izstop čakajo osebna vozila na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja.

Zastoji so na ljubljanski obvoznici od predora Šentvid proti Brezovici ter od Golovca proti Rudniku, na primorski avtocesti med Brezovico in cestninsko postajo Log ter med Uncem in Ravbarkomando proti Kopru in pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zastoj je dolg 600 metrov. Dvokilometrski zastoj pa je nastal na koncu podravske avtoceste Podlehnikom. Zastoj je tudi na glavni cesti Podlehnik-mejni prehod Gruškovje.

Zaradi gostega prometa so nastali tudi zastoji na cesti Brezovica-Vrhnika pred Vrhniko, Majšperk-Rogatec pri Rogatcu, Koper-Šmarje-Dragonja in Šmarje-Koper ter Izola-Strunjan in Seča-Sečovlje.

V času turistične sezone, torej od danes naprej, se spremeni tudi omejitev tovornega prometa in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton. Do nedelje, 2. septembra, velja prepoved za omenjeno skupino vozil ob sobotah od 8. do 13. ure in ob nedeljah, praznikih ter dela prostih dnevih od 8. do 21. ure.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol