10. 4. 2019, 12:30 | Vir: STA

"Na Hrvaškem ni politika tista, ki vodi politike, ampak nekdo drugi v ozadju!"

profimedia

Komisija državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb že nekaj ur za zaprtimi vrati razpravlja o prisluhih v arbitražnem postopku ter o domnevnih poskusih vplivanja hrvaške vlade na POP TV, naj ne objavi zgodbe o tem. Po dosedanjih informacijah bi se seja lahko še precej zavlekla.

Predsednik komisije Matej Tonin (NSi) je sicer za 12.30 sklical novinarsko konferenco, ki pa bo po dosedanjih namigih najverjetneje potekala kasneje.

Razprava je sicer žgoča, je nakazal Matjaž Nemec (SD), ki je vmes zapustil sejo komisije, da se je lahko udeležil seje odbora DZ za zunanjo politiko, katerega predsednik je.

Pri tem pa je novinarjem namignil, da prisluhi iz afere, ki jih obravnavajo "črno na belem", nakazujejo, kateri so centri moči na Hrvaškem. "Na podlagi slišanega - več pa o tem ne smem povedati - lahko zatrdim, da na Hrvaškem ni politika tista, ki vodi politike, ampak nekdo drugi v ozadju. In to je iz teh prisluhov jasno razvidno. Torej niso ministri tisti, ki vodijo igro na Hrvaškem," je dejal Nemec na vprašanje, kako komentira odziv hrvaške vlade, da informacije o prisluškovanju in poskusih vplivanja na POP TV ne držijo.

Kdo konkretno pa naj bi potem "vodil hrvaško politiko", Nemec ni hotel povedati. "Ne morem komentirati, je pa to razvidno iz zapiskov in prisluškovanj," je dejal.

"Za celotno regijo gre. Moramo biti previdni pri dajanju izjav, ampak mislim, da se pri tem prisluškovanju lepo vidi neposreden vpliv na dogajanje v vsaj treh državah - v Sloveniji, Bosni in Hercegovini ter Hrvaški," je še dodal poslanec.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ