Aleš Cipot | 3. 7. 2020, 13:01

Takšno je trenutno stanje na Jadranu: Poglejte hrvaške plaže pred epidemijo in danes

Shutterstock

Hrvaško je v prvih šestih mesecih obiskalo za 70 odstotkov manj turistov, kot v enakem obdobju lani, je pred dnevi povedal direktor hrvaške turistične skupnosti Kristjan Saničić. Večernji list je danes objavil fotografije nekaterih najbolj znanih hrvaških plaž, na katerih je jasno vidno, da so praktično prazne.

Hrvaško je v prvih šestih mesecih obiskalo 1,6 milijonov turistov, ki so ustvarili 7,6 milijonov nočitev. To je približno 30 odstotkov številk iz enakega lanskega obdobja. Med turisti iz tujine so bili najštevilčnejši Slovenci s 26-odstotnim deležem.

V prvi polovici leta je bilo največ domačih turistov, na katere je odpadlo 31 odstotkov vseh nočitev. Staničić je povedal, da so domači turisti nazadnje prevladovali pred več kot desetimi leti.

Na goste iz tujine odpade 69 odstotkov vseh nočitev. Med temi so največ nočitev, kot rečeno, ustvarili Slovenci (26 %), sledijo pa Nemci (25 odstotkov), Avstrijci (devet odstotkov) ter turisti iz Bosne in Hercegovine in Češke s po sedem odstotkov.

Fotografije si lahko ogledate na spletni strani Večernji list

Preberite še: Najlepše hrvaške plaže, ki jih morate obiskati 

 

 

 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel