11. 12. 2017, 14:00 | Vir: STA

Nikki Haley: "Ženske, ki so Trumpa obtožile spolnega nadlegovanja, morajo biti slišane!"

profimedia

Ženske, ki so ameriškega predsednika Donalda Trumpa obtožile spolnega nadlegovanja morajo biti slišane, je v nedeljo povedala ameriška veleposlanica pri Združenih narodih Nikki Haley.

Ameriškega predsednika številne ženske obtožujejo spolnega nadlegovanja. Kritik je bil deležen tudi po objavi posnetka med predsedniško kampanjo oktobra lani, na katerem se hvali, da lahko ženske grabi za mednožje, ker je slaven. Trump in Bela hiša te obtožbe zanikata, spominja francoska tiskovna agencija AFP.

"Ženske, ki kogarkoli obtožujejo, morajo biti slišane. Morajo biti slišane in z njimi se je treba ukvarjati," je v nedeljskem intervjuju na ameriški televiziji CBS povedala Haleyeva.

Po uradnih navedbah Bele hiše se je sicer s Trumpovo izvolitvijo na položaj predsednika ZDA primer obtožb spolnega nadlegovanja zaprl. Na vprašanje, ali to drži, je veleposlanica odgovorila, da morajo o tem odločiti ljudje. "Vem, da je bil izvoljen. Vendar pa ženskam ne sme biti neprijetno, da spregovorijo. Mi pa jih moramo poslušati," je povedala.

Minuli teden sta sicer zaradi obtožb spolnega nadlegovanja ameriški kongres zapustila demokratski senator Al Franken in republikanec iz Arizone Trent Franks. Franken je ob tem dejal, da se mu zdi ironično, da on odstopa, Trump pa se hvali, kako otipava ženske.