1. 9. 2020, 14:11 | Vir: STA

Nogometaš kaznovan zaradi poljubljanja žoge

Xinhua/STA

Argentinski vezist Sergio Lopez, ki igra za Aucas iz Quita v najvišji ligi ekvadorskega nogometa, ligi pro, je bil v ponedeljek kaznovan z globo v višini 1200 ameriških dolarjev oziroma 1000 evrov, ker je poljubil žogo, kar je v nasprotju s higienskimi pravili, uvedenimi za boj proti novemu koronavirusu, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Enaintridesetletni Lopez je bil kaznovan po novih sanitarnih pravilih, potem ko je v petek po zmagi svoje ekipe z 1:0 nad Macaro naredil gesto, s katero so ga vzeli pod drobnogled. Disciplinska komisija lige je sporočila, da je Lopez kaznovan zaradi poljubljanja žoge.

V Ekvadorju so vpeljali vrsto novih pravil za ligaške tekme, ki so se avgusta znova začele po petmesečni ustavitvi zaradi pandemije novega koronavirusa.

V skladu z novimi pravili so kaznovali pet igralcev zaradi zamenjave majic. Vsakemu je bila izrečena globa tisoč evrov.

Kaznovali so tudi dve ekipi zaradi neupoštevanja pravil. Klub z imenom Liga de Portoviejo je bil oglobljen, ker na tekmi ni zagotovil kompleta za prvo pomoč, najtrofejnejši ekvadorski klub Barcelona pa je bil kaznovan, ker vodstvo ni zagotovilo razkuževalnega gela oziroma alkohola za razkuževanje.

Ekvador je zaradi koronavirusa zabeležil 114.000 okužb in skoraj 6600 smrtnih primerov. Oblasti so poročale tudi o dodatnih 3700 smrtnih primerov, povezanih z virusom.