Norveška žaluje za olimpijsko prvakinjo Vibeke Skofterud

30. 7. 2018
Deli
Norveška žaluje za olimpijsko prvakinjo Vibeke Skofterud (foto: profimedia)
profimedia

Na Norveškem žalujejo za nekdanjo smučarsko tekačico Vibeke Skofterud, ki je umrla pri 38 letih. Skofterudovo so namreč po nesreči z vodnim skuterjem našli mrtvo. Največji uspeh je dosegla na zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010, kjer je osvojila zlato s štafeto 4 x 5 km, v kateri sta bili tudi Therese Johaug in Marit Bjoergen.

Za Norveško je v isti disciplini osvojila tudi zlati kolajni na svetovnih prvenstvih 2005 in 2011, leta 2015 pa se je tekmovalno upokojila.

"Tresem se, še vedno sem v šoku in povsem paralizirana ob grozljivi novici, ki sem jo danes prejela. Draga Vibeke, to je bilo precej prezgodaj," je za agencijo NTB o tragičnem dogodku dejala najuspešnejša zimska olimpijka vseh časov, Bjoergnova.

Sožalje ob smrti Skofterudove so javno izrekli številni drugi športniki in športni delavci, med njimi tekač Petter Northug, nekdanji nogometaš Jan Aage Fjoertoft, predsednik norveške športne zveze Tom Tvedt, direktor reprezentanc Vidar Lofshus, ministrica za kulturo Trine skei Grande in drugi, še poroča NTB.

Policija je v nedeljo potrdila smrt Softerudove, potem ko so našli njeno truplo v bližini Arendala na jugovzhodu Norveške, kjer so jo prijavili za pogrešano.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord