23. 1. 2018, 15:32 | Vir: STA

Oblika vode Guillerma del Tora je s 13 nominacijami favorit za 90. oskarje!

profimedia

V Los Angelesu so razglasili nominirance za letošnje 90. filmske nagrade oskar. Favorit za najprestižnejše filmske nagrade na svetu je Oblika vode Guillerma del Tora. Film je prejel 13 nominacij, vključno s kategorijo za najboljši film, v kateri je skupno devet naslovov. Nagrade bodo podelili 4. marca.

Nominirance v 24 kategorijah so naznanili v neposrednem prenosu, ki ga je bilo mogoče spremljati tako na uradni spletni strani kot na Twitterju.

Obliki vode sledi drama o drugi svetovni vojni Dunkirk Christopherja Nolana z osmimi nominacijami, na tretjem mestu pa je kriminalna drama Trije plakati pred mestom Martina McDonagha s sedmimi nominacijami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V igri za najboljši film so še Pokliči me po imenu Luce Guadagnina, Najtemnejša ura Joea Wrighta, Zbeži! Jordana Peelea, Lady Bird Grete Gerwig, Phantom Thread Paula Thomasa Andersona in Zamolčani dokumenti Stevena Spielberga.

Za režijskega oskarja pa se potegujejo Guillermo del Toro, Christopher Nolan, Jordan Peele, Greta Gerwig in Paul Thomas Anderson.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord