J. Z. | 6. 10. 2022, 09:14

Oče v Mariboru zabodenega 17-letnika ima prav posebno željo

24UR/posnetek zaslona

Po krvavem obračunu, ki je pretresel Slovenijo, je spregovoril oče mladoletnika, ki ga je z nožem nekajkrat zabodel mlajši fant. Prepričan je, da se moramo kot družba o nasilju med mladimi pogovarjati na glas.

Mariborčan, ki je v zadnjih dneh preživljal pravo dramo, je prepričan, da se moramo kot družba o nasilju med mladimi pogovarjati na glas. Potem ko je v javnem pismu najprej odpustil 15-letnemu napadalcu njegovega sina, zdaj napadalčevega očeta vabi, da skupaj obiščeta bolnišnico, poroča 24UR

Oče 17-letnika je povedal, da takega klica, kot ga je prejel, ko je bil njegov sin zaboden, ne privošči nikomur, niti svojemu najhujšemu sovražniku ne. Življenje njegovega sina je viselo na nitki, a so mu k sreči uspeli pomagati in je zdaj na dobri poti, da okreva. 

Napad se je zgodil pred klubom, sin pa mu je povedal, da so ga "zvlekli na stran, mu grozili z nožem ter rekli, naj jim da mobilni telefon". Ker jim ga ni želel dati, bo vse življenje nosil posledice. Po mnenju očeta gre za banalen razlog za napad. 

Oče žrtve pravi, da noče živeti v strahu in v senci anonimnosti. Preostalim očetom pa svetuje, da prevzamejo aktivnejšo vlogo v življenju svojih sinov, da do podobnih primerov ne bi več prihajalo. 

Verjame, da bo pravosodni sistem zaščitil žrtve in da si bo fant, ki je to naredil, vzel čas za premislek in "prišel ven kot boljša oseba". Napadalčevemu očetu je napisal pismo, v katerem ga je povabil na pogovor, "da to zlo poskušata demontirati s pogovorom". Oče žrtve je za 24UR še dejal, da čuti potrebo, da poseže v življenje napadalca, ne z maščevanjem, temveč s pogovorom in oproščanjem. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ