29. 11. 2020, 10:25 | Vir: STA

Od ponedeljka na spletu brezplačna organizirana vodena vadba za šolarje

STA/Tamino Petelinšek

Društvo IndiJanez v ponedeljek v okviru projekta Razgibana šola pričenja z online organizirano in vodeno vadbo za šolarje, ki se šolajo od doma. Telesno aktivnost bodo vsak šolski dan ob 10. uri v živo in v obliki TV oddaje prek spletne povezave (Youtube in Facebook stream) vodili strokovnjaki na svojih področjih, so sporočili iz društva.

Razgibana šola je program Društva IndiJanez in nastaja ob podpori številnih izvajalcev športnih programov. Ti bodo poskrbeli za vodeno telesno vadbo za otroke, ki se šolajo od doma. Pozivajo vse šole in starše, da otroke vključijo v to brezplačno obšolsko online aktivnost, ki bo prav prišla tudi staršem in širši javnosti.

"Ideja Razgibane šole je nastala ob spremljanju javne diskusije o pomanjkanju vodene telesne aktivnosti za otroke, ki se šolajo od doma. V nekaj dneh smo se povezali z izvajalci in veseli smo, da bomo lahko pomagali pri rekreaciji na daljavo in splošnem zdravju otrok, kot to počnemo pri projektu Naj torba ne bo borba," pravi, kot povzemajo v društvu, predsednik Društva IndiJanez Ramiz Derlić.

Telesna dejavnost ima mnogo pozitivnih učinkov na naše telo. Eden izmed teh je tudi, da se dobro počutimo in se lažje spopademo z različnimi situacijami. Še kako pomembno pa je gibanje pri otrocih - za njihov boljši telesni in čustveni razvoj, poudarjajo v društvu.

Učencem in dijakom bo med poukom na daljavo na voljo splošna telesna vadba, vadba za smučarje, ples, borilne veščine, gimnastika, joga in še kakšna. Vaje bodo dovolj enostavne, da ni potrebna predhodna telesna pripravljenost, navajajo v društvu.

V 20-minutnemu odklopu od šolskih obveznosti se bodo lahko udeleženci sprostili in naredili nekaj dobrega za svoje telo. Osnovne in srednje šole, ki se bodo pridružile projektu, bodo svojim učencem in dijakom poslale povezavo, prek katere se bodo povezali in se skupaj razmigali.

Organizatorji so k izvedbi povabili Smučarsko šolo Ilke Štuhec, Športni center Barada, Center plesa, Core TM in Športno društvo Studenci.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec