Ogrelo se bo do 33 stopinj Celzija; v sredo poslabšanje

19. 8. 2019 | Vir: STA
Deli
Ogrelo se bo do 33 stopinj Celzija; v sredo poslabšanje (foto: Profimedia)
Profimedia

Zvečer bodo v severni Sloveniji ob meji z Avstrijo možne posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 stopinj Celzija. V torek bo povečini sončno, zjutraj bo ponekod v severni in osrednji Sloveniji nizka oblačnost, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo bo spremenljivo oblačno s posameznimi plohami in nevihtami. Na Primorskem bo še deloma sončno in večinoma suho. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer okrepila. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, tu in tam se bodo še pojavljale krajevne padavine. Več sonca bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad srednjo, vzhodno in južno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Vremenska fronta je dosegla severne Alpe in bo zvečer oplazila tudi Slovenijo. V višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in jutri bo pretežno jasno, v krajih severno od nas bo več spremenljive oblačnosti in tam bodo popoldne in zvečer nastale posamezne nevihte.

Biovreme: Danes bodo občutljivi ljudje predvsem v severni polovici države lahko imeli manjše vremensko pogojene težave. Drugod vreme ne bo povzročalo opaznih težav.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ