Novice Promocijsko sporočilo

Olimpijska bakla dosegla Medžimurje

17. 5. 2018
Deli
Olimpijska bakla dosegla Medžimurje

»Potovanja naju združujejo in povezujejo«, pravita zakonca Čarman, ki sta prepotovala praktično že cel planet z izjemo dežel južnega Pacifika in Južne Amerike. Eden najboljših jugoslovanskih smučarskih tekačev, dvakratni olimpijec in nosilec bakle v Sarajevu Ivo Čarman in njegova žena Valerija sta neločljiv tandem, ki z zanimanjem raziskujeta svet. Baklo pa sta konec aprila prinesla v sosednje Medžimurje.

»Kamorkoli, ker svet je čudovit kjerkoli«

Športnika po duši pravita, da so potovanja njun način življenja. Veliko sta potovala že med njegovo kariero, ko pa je Ivo zaključil svojo pestro športno pot, je sledilo prelomno potovanje v New York.

Veliko jabolko je za zakonca še vedno najljubše mesto na svetu, sicer pa sledita želji, da potujeta vsaj dvakrat letno: »kamorkoli, ker svet je čudovit kjerkoli,« pravita. V 35-ih letih skupnega življenja je vsak napolnil že 4 potne liste, izpostavljata pa dve deželi, kamor bi se lahko vračala in vračala: to sta dežela nasmehov Burma oziroma Mjanmar in raj na zemlji - arhipelag v Pacifiku, Havaji.

»Kaj točno naju je tam navdušilo ne znava povedati, vse je bilo popolno, sožitje z naravo, ljudje, življenjski slog,... tisto, ko začutiš, da te dežela posrka vase,« pravita srčna popotnika.

Narava in ljudje

Altruista po naravi na potovanjih polnita svojo dušo, odkrivanje sveta jima daje energijo in ju uči – je kot odprto šolanje brez ocen.

Kamorkoli gresta pa ju vedno znova očarajo narava in ljudje. »Če ni narave, ni ničesar. Stolpnice lahko pustijo wow efekt, ni pa življenja, če ni nasmeha sočloveku. Življenje je vendar popolnoma enostavno, na svet smo poslani za kratek čas z razlogom, da smo prijazni drug do drugega« menita popotnika.

Vikend oddih kot naložba brez zdravil za starost

Predvsem zadnja leta pa aktivno odkrivata tudi Slovenijo. Vikend oddihe po naši lepi deželi nekajkrat letno izkoristita za regeneracijo telesa in uma, čemur pravita 'skorajpokojninsko' polnjenje baterij. »To je naložba brez zdravil za starost. Vikend odklop pomeni skrb zase. Ker najprej moramo zase poskrbeti sami in ne pričakovati, da bodo to naredili drugi«.

Pot pa ju vse pogosteje zanese tudi k sosedom v Medžimurje. Navdušuje ju okolje in možnost športnih aktivnosti, predvsem rada igrata golf. Všeč jima je zdravilna termonineralna voda bazenskega kompleksa The Temple of Life, tokrat pa sta si ob obisku LifeClass Term Sveti Martin izposodila tudi kolesi in se podala na raziskovanje hrvaškega cvetličnega vrta.

Ko se je narava že dodobra prebudila in na vrata prav po tiho že trka poletje, je okolica zares lepa.

Predvsem pa si v medžimurskih termah rada vzameta čas za kulinarična razvajanja – pri zajtrku, kosilu ali večerji: »Moj mož je rojen gurman in njegove brbončice so v tem hotelu presrečne. Mene osebno pa navduši vsakič posebej občutek, da jem hrano iz lokalnega okolja. Neprecenljivo.« pravi zgovorna Gorenjka. Ker je v termalnem kompleksu veliko športnih navdušencev, sta baklo, ki jo je nosil Ivo, ob svojem zadnjem obisku prinesla tudi tja.