9. 5. 2017, 23:25 | Vir: STA

Omar Naber se ni uvrstil v sobotni finale!

Danijel Novakovič/STA

Po prvem polfinalnem izboru 62. Evrovizije, na katerem je Slovenijo kot 17. predstavljal Omar Naber s pesmijo On My Way, je zdaj že jasno. Slovenija ne gre naprej.

Naber je na novinarski konferenci po drugi vaji sicer dodal, da je njegova ekipa opravila vrhunsko delo in pripravila nastop, ki bo drugačen, izjemen: "Moja naloga je, da bom na nastopu dal sto odstotkov sebe v skladbo in izvedel celoten nastop tako, kot si ga želim. Kar se bo zgodilo po tem, pa ni več v mojih močeh." V pogovoru za Vikend pa je dejal: "Slišati bo naduto, ampak na Evroviziji je vse razen zmage neuspeh. S to držo moraš iti na oder."

Po videnem lahko le rečemo, da se je Naber dobro odrezal, četudi mu preboj v finale nazadnje vendarle ni uspel.

Na evrovizijskem odru naj bi letos slavili predvsem raznolikost s paleto nastopajočih iz raznovrstnih kulturnih ozadij, ki se predstavljajo s skladbami različnih zvrsti.

Komu je uspelo?

V sobotni finale Eurosonga sta se po pričakovanjih uvrstila predstavnika Švedske in Portugalske ter predstavnica Armenije, ki so že na stavnicah kotirali visoko. Švedski predstavnik Robin Bengtsson je prepričal s skladbo I Can't Go On, skupaj s štirimi plesalci je v svečani obleki nastopil na premikajoči platformi.

Bolj skromen, a čustven je bil nastop Portugalca Salvadorja Sobrala, ki je izvedel skladbo Amar Pelos Dois, v prevodu Ljubezen za dva. Nastopil je na otočku med občinstvom in bil edini, ki nocoj ni pel v angleščini. V nasprotju z njim pa je bila udarna armenska predstavnica Artsvik z etno-elektro-pop skladbo Fly With Me.

Prepričali so tudi moldavski fantovski trio Sunstroke Project s skladbo Hey Mamma, v kateri so glasbeniki združili klasično violino, jazzovski saksofon in elektronske ritme, azerbajdžanska skupina Dihaj z eksperimentalno pop pesmijo Skeletons ter grška pop princesa Demy s pesmijo This is Love, ki si je za nastop privoščila bazen in plesalca v njem.

V finalu bodo nastopili še poljska pevka Kasia Moš, ki je skladbo Flashlight namenila vsem preganjanim, mladi avstralski predstavnik Isaiah s skladbo Don't Come Easy, pevec iz Cipra Hovig s skladbo Gravity ter belgijska izvajalka Blanche z nekoliko melanholično skladbo City Lights.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord