Osebna tajnica Donalda Trumpa zaradi razkrivanja informacij o njegovi družini dala odpoved

Donald Trump s "pravo". (foto: Foto: Profimedia Profimedia, Backgrid Usa) Foto: Profimedia Profimedia, Backgrid Usa
Vir: STA
30. 8. 2019

Osebna tajnica ameriškega predsednika Madeleine Westerhout je dala odpoved, ker je novinarjem razkrila informacije o družini predsednika Donalda Trumpa, so poročali ameriški mediji.

Westerhoutova se je za nepričakovan odhod odločila, ko je Trump izvedel, da je med njegovimi nedavnimi delovnimi počitnicami v New Jerseyju z novinarji neuradno govorila o njegovi družini in dogajanju v Beli hiši.

Po poročanju medijev Westerhoutova novinarjem ni dala jasno vedeti, da gre za neformalen pogovor, in eden od novinarjev je pogovor razkril Beli hiši.

Pisarna Westerhoutove stoji pred ovalno pisarno, ameriški mediji pa so 28-letnico označili za Trumpovo "vratarico". Njegova osebna tajnica je bila od začetka predsednikovanja.

Trumpova administracija je zelo občutljiva, ko gre za uhajanje informacij medijem, Trump pa je večkrat napadel uslužbence in novinarje zaradi poročanja o dogajanju v Beli hiši.

Nekdanji predstavnik administracije je povedal, da sta imela Trump s svojo tajnico tesne odnose, z razkrivanjem informacij o njegovi družini pa je prestopila "rdečo črto", je poročal CNN. Westerhoutova, ki sicer ni bila na izpostavljenem položaju, je novo ime na dolgem seznamu članov Trumpove administracije, ki so odstopili, odkar je bil leta 2016 izvoljen za predsednika ZDA.

Priporočamo