Panika na letalu; nad Ljubljano strela zadela letalo srbskega zunanjega ministra

Panika na letalu; nad Ljubljano strela zadela letalo srbskega zunanjega ministra (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
3. 9. 2019

Letalo, na katerem je bil srbski zunanji minister Ivica Dačić, je v ponedeljek pozno zvečer nad Ljubljano tik pred pristankom zadela strela. Pilot je kljub temu varno pristal na brniškem letališču, danes poročajo srbski mediji.

Dačić je bil z letalom Falcon na poti na Strateški forum Bled (BSF), ko je v njegovo letalo okoli 22.50 udarila strela. Udar strele je na letalu sprožil paniko, ni pa povzročil nobenih posledic. Pilot je kljub udaru strele varno pristal na brniškem letališču, minister pa je nadaljeval pot na Bled, kjer se udeležuje BSF, poroča srbski časnik Kurir na svoji spletni strani.

"Slišati je bilo manjšo eksplozijo, videli smo blisk. A nihče nam nič ne more," je za Kurir dejal Dačić. Za časnik Novosti, ki ga povzema portal Al Jazeera Balkans, pa je minister povedal še, da je bil pilot priseben. "Ni bilo prijetno, a povedali so mi, da letalo ni poškodovano," je še dejal za Novosti.

Po pisanju Kurirja so med neurjem, ki je v ponedeljek zajelo Slovenijo in Hrvaško, sicer v dveh urah zabeležili okoli 20.000 strel.

To sicer ni bil prvi incident ministra Dačića na letalu. Konec maja se je prav letalo, ki ga je v ponedeljek zadela strela, pokvarilo v zraku nad Grčijo, zaradi česar je moral pilot v 15 minutah zasilno pristati na letališču v Atenah, še navaja Kurir.