19. 11. 2017, 11:11 | Vir: STA

Papež Frančišek ob svetovnem dnevu revežev deli hrano

profimedia

Papež Frančišek bo današnji dan preživel v družbi več tisoč revežev z vseh koncev Evrope. V baziliki svetega Petra je daroval mašo, nato pa bo z njimi delil obrok, s čimer bodo v Vatikanu obeležili prvi svetovni dan revežev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Povabilu na obeleževanje nove katoliške slovesnosti v Vatikanu se je odzvalo med 6000 in 7000 revnih, predvsem iz Italije, Francije, Španije in Poljske.

Na maši, ki se je pričela ob 10. uri, papežu Frančišku pomaga 12 ljudi, med njimi migranti, reveži in brezdomci. "Reveži so tisti, ki nam odprejo nebeška vrata, so naša vozovnica za raj. Evangelij nam nalaga dolžnost, da jim pomagamo," je na maši dejal papež.

Po maši bo približno 1500 ljudi kosilo s papežem, ostali pa bodo dobili hrano na številnih lokacijah v Vatikanu in Rimu.

Papež Frančišek, ki se ima za "uličnega papeža", je ob svoji izvolitvi leta 2013 dejal, da želi voditi revno cerkev za revne ljudi. "Revščina ni naključje, temveč ima vzroke, ki jih je treba prepoznati in odstraniti," je v četrtek na družbenem omrežju Twitter napisal papež.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord