25. 5. 2019, 17:26 | Vir: STA

Papež Frančišek znova odločno proti splavu

Profimedia

Papež Frančišek se je ponovno izrekel proti splavu, tudi v primeru, da obstajajo dokazi o resni bolezni ali zmaličenosti zarodka v maternici, poročajo tuje tiskovne agencije.

Splav nikdar ni odgovor, je prepričan papež, ki je na današnjem dogodku na temo splava v Vatikanu spregovoril tudi o prenatalni diagnostiki.

"Za nikogar ni mogoče reči, da ni ustvarjen za življenje, bodisi zaradi svoje starosti ali zdravstvenega stanja," je pred zbranimi na konferenci, ki jo je z naslovom Da življenju! organiziral Vatikan, dejal poglavar rimskokatoliške cerkve.

Papež je ob tem posvaril pred uporabo prenatalne diagnostike v "selektivne namene". Zdravnike je pozval, naj najdejo rešitev, ki bo "spoštovala dostojanstvo vsakega človeškega bitja" in podprejo družine, ki si želijo pripeljati bolnega otroka na svet.

"Pogosto teh nekaj ur, v katerih lahko mati ziba otroka, v srcu te ženske pusti sled, ki je ne bo nikoli pozabila," je dejal.

Po Frančiškovih besedah pri prepovedi splava ne gre za vprašanje vere, ampak za vprašanje človeka, pri čemer je dejanje splava ponovno primerjal z najetjem plačanega morilca. Argentinski papež je v preteklosti že večkrat jasno obsodil splav, ki je za cerkev hud greh.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord