J. B. | 4. 5. 2023, 08:42

Po hudi bolezni umrl legendarni Jasmin Stavros

Goran Antley

V 69. letu starosti se je za vedno poslovil eden najbolj priljubljenih glasbenikov s področja nekdanje Jugoslavije.

V 69. letu starosti je po hudi bolezni - zaradi kostnega raka se je nekaj časa zdravil v KBC Rebro v Zagrebu - umrl legendarni hrvaški pevec Jasmin Stavros. Smrt kralja zabave je za Slobodno Dalmacijo potrdil njegov menedžer Ljubo Šeperić.

Priljubljeni glasbenik je umrl v sredo ob 21. uri.

Jasmin Stavros se je kot Milo Vasić rodil leta 1954 v Splitu. Svojo glasbeno kariero je začel kot bobnar (v tej glasbeni prvini je veljal za enega najboljših v Jugoslaviji), pozneje pa zapel številne zimzelene hite, ki so zaznamovali nešteto koncertov in zabav po vsem svetu. Vrsto let je veljal za enega najbolj aktivnih in zasedenih glasbenikov na področju nekdanje skupne države, bila so leta, ko je nastopil tudi na 120 in več koncertih.

Dalmatinec je v mlajših letih veljal tudi za izjemno nadarjenega nogometaša. Žogo je brcal v dresu Hajduka in strokovnjaki so mu napovedovali bogato kariero. Toda njegov oče ni bil navdušen nad nogometom in je sina skorajda prislil, da se je naučil igrati klavir. Stavros se je temu sprva upiral, na koncu pa dejansko opustil nogomet in postal izjemno priljubljen glasbenik.

Goran Antley

Stavrosova zdravstvena kalvarija se je začela na začetku letošnjega leta. "Bolezen se je začela tam nekje v prvem mesecu leta. Imel sem bolečine v želodcu, nato pa dobil še razjedo na dvanajstniku. V Karlovcu so me nujno operirali, nato sem dobil še sepso," je pred tedni razlagal Stavros. Tedaj je optimistično dodal, da verjame v okrevanje in da bo bolezen premagal. Žal je bila to bitka, ki ji ni bil kos ...

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec